Smeru ublížila kauza Bašternák. #Sieť ide ku dnu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico, Robert Kaliňák
Podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák a predseda vlády Robert Fico počas zasadnutia koaličnej rady na Úrade vlády SR. Bratislava, 13. jún 2016. Foto: SITA/Monika Zaťková

BRATISLAVA 22. júna (WebNoviny.sk) – Ak by sa parlamentné voľby konali teraz, ich víťazom by sa stala strana Smer-SD, ktorú by volilo 26,4 percenta občanov. Do parlamentu by sa dostalo ešte ďalších šesť strán, súčasná koaličná strana Sieť by však medzi nimi nebola.

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila agentúra FOCUS v dňoch 14. až 20. júna. Výberovú vzorku tvorilo 1003 respondentov vo veku nad 18 rokov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

Obrazom: Pred Ficovým bytom sa zišli davy ľudí na protest proti Kaliňákovi

Na druhom mieste by podľa prieskumu skončila Slovenská národná strana (SNS), ktorá by získala 14,5 percenta hlasov, nasleduje SaS s podporou 14,1 percenta hlasov opýtaných. Hnutie OĽaNO-NOVA by volilo 9,9 percenta respondentov, Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko 8,4 percenta opýtaných. Hnutiu Sme rodina – Boris Kollár by odovzdalo hlas 6,9 percenta voličov a do parlamentu by sa dostala aj strana Most-Híd s 5,9 percenta hlasov.

Smer-SD by získal 46 parlamentných kresiel, SNS 25, SaS 25, OĽaNO-NOVA 17, Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko 15, Sme rodina – Boris Kollár 12 a Most-Híd 10 kresiel. Pred bránami parlamentu by skončili KDH (4,8 %), SMK-MKP (3,5 %), Sieť (1,4 %) a KSS (1,3 %). Ostatné strany by nevolilo ani jedno percento respondentov. Na voľbách by sa nezúčastnilo 21,4 percenta opýtaných, ďalších 8,9 percenta respondentov nevedelo, koho by volili.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Boris KollárLadislav Bašternák
Firmy a inštitúcie Agentúra FOCUSNR SR Národná rada Slovenskej republiky