Pojednávanie s krajským predsedom Kotlebovej strany odročili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
ĽSNS
Foto: SITA/Robert Tappert

NÁMESTOVO 30. júna (WebNoviny.sk) – Hlavné pojednávanie so žilinským krajským predsedom strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko Andrejom M. obžalovaným z rasovo motivovaného útoku sudkyňa Okresného súdu Námestovo odročila na neurčito.

Andrej M. vymenil obhajcu a ten vo štvrtok podal námietku voči zaujatosti sudkyne. Zároveň nedal súhlas na prečítanie súdnoznaleckého posudku a požiadal o predvolanie súdneho znalca. Sudkyňa konštatovala, že v takomto prípade musí podľa zákona pojednávanie odročiť, no zo strany obhajoby to považuje za obštrukcie.

Incident sa stal pred podnikom Imperia

Bratranci Andrej M. a Jozef M. sú obžalovaní z výtržníctva a ublíženia na zdraví. V novembri 2014 sa podľa obžaloby dopustili rasovo motivovaného útoku na občana Dominikánskej republiky.

Incident sa stal pred podnikom Imperia v Námestove. Podľa očitých svedkov práve Andrej M. inicioval napadnutie Lennyho Cruza. Po výkrikoch: „Zabite toho negra, nemá tu čo robiť, toto je tvoj koniec!“ si naňho kľakol a bil ho päsťami.

Zároveň Jozef M. kopal Lennyho do brucha a hlavy. Lenny Cruz sa po tejto bitke musel liečiť 30 dní a ako uviedol, prišiel aj o prácu v Rakúsku. Obžalovaní Andrej aj Jozef M. tvrdia, že nikoho nezbili a sú nevinní.

Incident sa stal pred podnikom Imperia

Za výtržníctvo a ublíženie na zdraví hrozia obžalovaným jeden až tri roky väzenia. Andrej M. je aktuálne v podmienke. Vlani v marci bol právoplatne odsúdený za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Za alkohol za volantom dostal šesť mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky.

Žilinský krajský predseda a člen predsedníctva strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko Andrej M. bol v marcových parlamentných voľbách zvolený do Národnej rady SR, po medializácii súdneho procesu sa však mandátu vzdal.

Zbitý Lenny Cruz žiada za ujmu na zdraví odškodné 10-tisíc eur. Pochádza z Dominikánskej republiky a pracuje a žije v Rakúsku so Slovenkou z Hornej Oravy. V Suchej Hore boli v novembri 2014 navštíviť rodičov partnerky a v Námestove sa boli zabaviť na diskotéke.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jozef M.
Firmy a inštitúcie Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko