Veriaci sa budú modliť za členské krajiny Európskej únie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Knaz cirkev kríž
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 2. júla (WebNoviny.sk) – Slovenskí veriaci sa budú počas slovenského predsedníctva v EÚ modliť za krajiny únie. Na Slovensku totiž vznikla modlitbová iniciatíva s názvom Zo srdca Európy. Vyzýva kresťanov z celého Slovenska modliť sa v období najbližšieho polroka za jednotlivé krajiny Európskej únie. Každý týždeň počas slovenského predsedníctva je venovaný jednej členskej krajine EÚ, za ktorú budú prebiehať modlitby v kostoloch a v rehoľných aj laických spoločenstvách po celom Slovensku.

Modlibovú iniciatívu Zo srdca Európy organizuje Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže a Fórum kresťanských inštitúcii. Oficiálne ju podporila Konferencia biskupov Slovenska (KBS) a kresťanské platformy ako Kresťania v meste či Mládež pre Krista. V súčasnosti sa už distribuujú plagáty a informačné listy do kostolov po celom Slovensku. Na každú nedeľnú svätú omšu je tiež pripravená špeciálna prosba za konkrétnu členskú krajinu EÚ.

Oficiálny začiatok modlitbovej iniciatívy za Európu prebehne v pondelok o 17:00 na Ekumenickej službe Božej v Dóme sv. Martina v Bratislave. Príhovory na ňom prednesú predseda KBS Stanislav Zvolenský, predseda Ekumenickej rady cirkví, biskup Miloš Klátik a predseda Zväzu židovských náboženských obcí Igor Rintel.

Agentúru SITA informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miloš KlátikStanislav Zvolenský