Petržalskí učitelia môžu zlepšiť vzdelávanie na školách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ilustračná fotografia Foto: SITA / Diana Černáková

BRATISLAVA 10. júla (WebNoviny.sk) – Učitelia základných škôl v bratislavskej mestskej časti Petržalka sa aj tento rok môžu zapojiť do programu s názvom Naučiť lepšie, odmeniť viac.

Ako ďalej agentúru SITA informovala Michaela Platznerová z tlačového oddelenia petržalského miestneho úradu, cieľom programu je motivovať učiteľov k zvýšeniu kvality vzdelávanie na školách i zavádzanie inovácií vo výučbe. Tento rok samospráva na program vyčlenila vyše 22-tisíc eur.

Učitelia môžu predkladať projekty do 31. augusta, vyplnené formuláre budú záujemcovia posielať v elektronickej podobe. Viac informácií získajú pedagógovia na oddelení školstva a športu petržalského úradu. Projekty vyhodnotí odborná komisia do konca septembra tohto roka.

Do programu Naučiť lepšie, odmeniť viac sa v minulom školskom roku zapojilo osemnásť učiteľov. O sto eur mesačne si prilepšili pedagógovia, ktorí prišli s projektom, ktorý obsahoval inovatívnosť v poznatkoch, spôsoboch, metódach a využívaní informačných komunikačných technológií.

„Najaktívnejšia bola Základná škola Turnianska a najviac bodov získali projekty učiteľov z Budatínskej, Černyševského a Dudovej, ktoré sa zamerali na rozvoj čitateľskej gramotnosti a čítanie s porozumením,“ spomenula Platznerová s tým, že týmto spôsobom si učitelia navzájom pomáhajú pri tvorbe názornejšej a pre deti atraktívnejšej formy odovzdávania vedomostí.

„Ďalším benefitom programu je, že najlepšie projekty postupne začlenia do vyučovacieho procesu aj na ostatných školách. Tento rok rozšírili kritéria podporených projektov o posilnenie prevencie proti xenofóbii, rasovej, etnickej a národnostnej neznášanlivosti a fašizmu,“ ukončila.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia