Fico označil Turecko za mimoriadne dôležitého partnera

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert fico
Predseda vlády SR Robert Fico počas TB v rámci pravidelného zasadnutia Európskej rady o riešení aktuálnej situácie v EÚ spojenej s migračnou a utečeneckou krízou a o definitívnom znení spolupráce v tejto oblasti medzi krajinami EÚ a Tureckom. Brusel, Belgicko, 18. marec 2016. Foto: SITA/Vladimir Tepecs

BRATISLAVA 16. júla (WebNoviny.sk) – Premiér Robert Fico považuje „za veľmi správne“, že predstavitelia Európskej únie podporujú demokraticky zvolenú vládu v Turecku a demokraticky zvoleného. Uviedol to vo videu zverejnenom na svojom facebookovom profile. Zároveň dodal, že keďže sú lídri na summite medzi Európou a Áziou v Mongolsku, umožňuje im to prijímať spoločné stanoviská pomerne rýchlo.

Turecko označil predseda vlády za mimoriadne dôležitého partnera a pripomenul, že je dôležitou letnou destináciou pre slovenských dovolenkárov. „Verím, že všetci slovenskí občania, ktorí sú v Turecku či už na dovolenke alebo pracovne, budú môcť v pokoji dokončiť svoje poslanie a že sa vrátia domov,“ uviedol Fico.

Obrazom: Frakcia armády sa v Turecku pokúsila o štátny prevrat

„Myslím si, že posledné informácie, ktoré máme, hovoria o upokojovaní situácie. Napriek tomu je to varovanie, tak ako útok v Nice, tak ako to, čo sa deje v Turecko, že nakoľko je náš svet labilný, že sa deje niečo, čo by nás pred niekoľkými hodinami ani nenapadlo,“ dodal Fico vo videu.

Armádna frakcia sa v noci z piatka na sobotu pokúsila o štátny. Celkovo 754 členov ozbrojených síl zatkli dosiaľ v súvislosti s pokusom o štátny prevrat, ku ktorému došlo dnes v noci v Turecku. Hlavné mesto Ankara aj Istanbul majú za sebou noc plnú výbuchov, streľby, vzdušných útokov a nepokojov v uliciach. Pri pokuse o prevrat zahynulo najmenej 60 ľudí. Vodcom pokusu o štátny prevrat v Turecku je plukovník Muharrem Kose. Proti puču sa okrem vlády postavila aj najväčšia turecká opozičná strana.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Fico