Štátny tajomník Stromček si zavaril rečami, stíha ho polícia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viktor Stromček
Splnomocnencom vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov bude štátny tajomník ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Viktor Stromček. Foto: SITA/Milo Fabian

NITRA 21. júla (WebNoviny.sk) – Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ohovárania v súvislosti s vyjadreniami štátneho tajomníka ministerstva dopravy Viktora Stromčeka na adresu Nitrana Romana Cerulíka. Médiá o tom vo štvrtok informoval Cerulík.

Prípad sa týka Stromčekovho vyjadrenia na Cerulíkovu adresu z februára tohto roka. Na tlačovej besede v Nitre, ktorú naživo vysielala televízia, ho označil za špekulanta, ktorý sa snaží vydierať štát v súvislosti s pozemkami pre automobilku Jaguar Land Rover.

„Celé týždne je zrejmé, že mu ide o jedno jediné, a to je osobný prospech. Podmieňoval spoluprácu s nami tým, že odkúpime od neho pozemky za neúmernú cenu,“ povedal vtedy Stromček. Premiér Robert Fico ho doplnil, že 14 hektárov pôdy, ktoré štát nepotrebuje, chcel Cerulík predať za 220 eur za meter štvorcový.

Trestné oznámenie podal Cerulík 28. februára. Zdôvodnil ho tým, že Stromčekove vyjadrenia môžu značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, ako aj v podnikaní, a spôsobiť mu vážnu ujmu veľkého rozsahu. Cerulík je zakladateľom známej firmy s koženými výrobkami K CERO.

Polícia jeho trestné oznámenie v marci odmietla, on voči tomu podal sťažnosť. Prokurátor v máji jeho sťažnosti vyhovel a uznesenie vrátil vyšetrovateľovi. „Prokurátor vo svojom rozhodnutí uviedol, že povinnosťou vyšetrovateľa bude začať vo veci trestné stíhanie pre trestný čin ohovárania,“ uviedol Cerulík a dodal, že v auguste je predvolaný na výsluch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert FicoRoman CerulíkViktor Stromček
Firmy a inštitúcie MDV Ministerstvo dopravy a výstavby SR