KDH chce mať snem v rovnakom meste aj termíne ako Smer

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alojz Hlina
Nový predseda KDH Alojz Hlina počas brífingu po zvolení v rámci 24. snemu Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) v Kultúrnom dome A. Hlinku. Ružomberok, 11. jún 2016. Foto: SITA/Radovan Pavlík

BRATISLAVA 27. júla (WebNoviny.sk) – KDH bude mať po krátkom čase ďalší mimoriadny snem. Na mimoriadnom sneme hnutie v júni zvolilo nové vedenie, to chce teraz meniť stanovy. Snem KDH má byť v septembri. Hnutie ho viaže na dátum a miesto snemu strany Smer-SD, ktorá má mať 24. septembra programovú konferenciu v Bratislave.

Mimoriadny snem KDH sa bude konať v ten istý deň a v tom istom meste, ako bude mať svoj snem vládna strana Smer-SD. Nech je aj vizuálne jasné, že strana, ktorá sa tvárila ako sociálna demokracia umiera a moderná konzervatívna strana postavená na kresťanských základoch ožíva, konsoliduje sa a je pripravená prepriahať,“ informoval agentúru SITA Stano Župa z Komunikačného oddelenia KDH.

Zmena stanov KDH má byť veľmi dôležitý krok smerom dovnútra hnutia. Zvolanie snemu odporučilo predsedovi KDH predsedníctvo hnutia. „KDH bude meniť svoje stanovy. A to tak, aby KDH bolo konsolidovaným hnutím pripraveným prevziať zodpovednosť,“ dodal Župa.

Na sneme 11. júna delegáti zvolili nového predsedu, ktorým sa stal Alojz Hlina a tiež troch podpredsedov Pavla Zajaca, primátora Levoče Milana Majerského a Petra Bobulu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alojz Hlina
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie