Kiska sa stretol s pápežom, pozval ho na Slovensko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kiska sa stretol s pápežom, pozval ho na Slovensko
Prezident Andrej Kiska (druhý sprava) a pápež František (vľavo) počas spoločného stretnutia v poľskom Krakove v rámci 31. ročníka Svetových dní mládeže. Poľsko, Krakov, 27. júl 2016. Foto: SITA/Kancelária prezidenta SR

BRATISLAVA 28. júla (WebNoviny.sk) – Na Svetových dňoch mládeže v poľskom Krakove sa v stredu stretol prezident Andrej Kiska s pápežom Františkom. Odovzdal mu pozdravy od ľudí zo Slovenska a opätovne ho pozval na návštevu našej krajiny. Agentúru SITA informoval Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

Prezident sa stretol aj so slovenskými pútnikmi, organizátormi Svetových dní mládeže a biskupmi: „Je tu symbolicky horúco. Okrem počasia je tu horúca atmosféra mladých ľudí, ktorí sa nesmierne tešia na Svätého Otca,“ konštatoval. Prezident oceňuje prácu dobrovoľníkov, organizátorov, s ktorými mal možnosť stretnúť sa.

„Za vlastné peniaze a trošku aj za vlastné zdravie robia neskutočný kus práce pre to, aby tu takéto stretnutie mohlo byť. Veľmi sa teším, že aj na Slovensku máme takýchto mladých ľudí,“ dodal Kiska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaPápež František