Ľudia veria najviac Bugárovi, na chvoste je Procházka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Radoslav Procházka
Predseda strany #Sieť Radoslav Procházka počas prijatia u prezidenta SR v Prezidentskom paláci. Bratislava, 7. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 1. augusta (WebNoviny.sk) – Z ôsmich predsedov parlamentných strán najviac ľudí dôveruje Bélovi Bugárovi (Most-Híd), dôveru má u 52 percent respondentov. V prieskume dôveryhodnosti nasledujú Andrej Danko (SNS) s 50 percentami a Robert Fico (Smer-SD) so 43 percentami. Na štvrtom mieste skončil Richard Sulík (SaS) s 35 percentami. Za Sulíkom v dôveryhodnosti nasledujú Igor Matovič (27%), Boris Kollár (22%) a Marian Kotleba (20%).

Na poslednom mieste skončil Radoslav Procházka so 14 percentami. O prieskume informovala riaditeľka pre výskum agentúry AKO Kamila Hříchová. Agentúra AKO uskutočnila od 22. do 28. júla prieskum o dôvere ľudí k predsedom politických strán. Výberovú vzorku tvorilo 1 000 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti a kraja.

Najmenej dôveryhodným politikom je podľa prieskumu Radoslav Procházka, nedôveruje mu 77 percent občanov. Za ním sú Marian Kotleba (75%), Boris Kollár (72%), Igor Matovič (67%), Richard Sulík (60%), Robert Fico (54%) a Belá Bugár (45%). Rebríček uzatvára Andrej Danko s 38 percentami.

Agentúra SITA vydá k správe tabuľku s názvom Tab: Najdôveryhodnejší je Bugár, najmenej dôveryhodný Procházka

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoBéla BugárBoris KollárIgor MatovičMarian KotlebaRadoslav ProcházkaRichard SulíkRobert Fico