Sulík z možnej spolupráce nevylučuje nikoho, len Smer

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Richard Sulík
Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. Foto: SITA/Martin Medňanský

BRATISLAVA 3. augusta (WebNoviny.sk) – SaS nevylučuje podľa predsedu strany Richarda Sulíka z možnej budúcej spolupráce nikoho s výnimkou Smeru, pretože počet strán je obmedzený. Ako povedal Sulík dnes pre agentúru SITA, ak budú príliš vylučovať, nebudeme mať s kým vládnuť.

„Naším cieľom je prevziať zodpovednosť za Slovensko, teda byť stranou, ktorá vládu postaví alebo bude súčasťou vlády. Máme veľmi dobrý program na to, aby sme neboli vo vláde,“ povedal. Sulík nevylučuje z možnej spolupráce SNS a Most-Híd, o ktorých hovorí že zradili svojich voličov.

150 korupčných káuz

Jedinou stranou, ktorá neprichádza do úvahy, je podľa Sulíka Smer-SD. „So Smerom by sme vládnuť nechceli. Napokon, aj Kongres strany SaS rozhodol, že do vlády so Smerom nepôjdeme,“ uviedol. Preto ani neuvažoval po marcových parlamentných voľbách o vstupe do vlády so Smerom.

„Žijem v tejto krajine a chcem chodiť po ulici bez toho, aby ľudia predo mnou odpľúvali. My sme pred voľbami mnohokokrát povedali, že so Smerom nepôjdeme a aj preto sme získali veľa hlasov,“ povedal s tým, že naopak Radoslav Procházka začal vajatať a tak aj dopadol.

Podľa neho v tomto je autentickosť SaS. „My sme všetci presvedčení, že so Smerom nepôjdeme, pretože je to firma, ktorá priniesla Slovensku 150 korupčných káuz. Zároveň má pomýlenú ideológiu. Neprichádza to do úvahy, aby sme išli so Smerom,“ vyhlásil.

Danko a Bugár nedupli

Podľa Sulíka by koalícia Smeru a SaS nebola lepšia koalícia pre Slovensko, ako je tá súčasná. „Ich spájajú kšefty. Pri vstupe do koalície so Smerom si mohli dupnúť Béla Bugár a najmä Andrej Danko. Lenže Danko sa rozhodol pre submisívnu polohu, poslúcha na slovo, ani len slabučko nehryzká. Ak by sme povedali my, že ideme so Smerom, zostala by stále pre Smer alternatíva SNS, Most, Sieť. Nastala by konkurenčná situácia. O to menej by sme mohli vyskakovať,“ vysvetlil Sulík.

V situácii, keď však liberáli povedali, že so Smerom nepôjdu, Danko si mohol podľa predsedu SaS dať podmienku, že napríklad Robert Kaliňák nebude ministrom vnútra alebo Bugár mohol dať takúto podmienku, ale nedali si ju. „Bugár a Danko sú skutoční zradcovia svojich voličov, nie Fico. Fico je pomerne autentický, svoje správanie nezmenil. Bugár a Žitňanská hovorili, že so Smerom sa nebude dať vládnuť a bum,“ dodal Sulík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej DankoBéla BugárRadoslav ProcházkaRichard SulíkRobert FicoRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a SolidaritaSMER-SD