Hlina poukázal na ďalšiu podozrivú Bašternákovu stavbu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alojz Hlina
Predseda KDH Alojz Hlina. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 5. augusta (WebNoviny.sk) – Predseda KDH Alojz Hlina v piatok poukázal na ďalšiu podozrivú rozostavanú vilu, ktorú vlastní a stavia firma podnikateľa Ladislava Bašternáka s názvom Balax. Stavba je na Hummelovej ulici v Bratislave.

Ako povedal v piatok na tlačovej konferencii v Bratislave, myslí si, že firma Balax si aj v tomto prípade uplatnila vratku DPH. Hlina poukázal i na to, že sa nevedia dopátrať k projektovej dokumentácii, ktorá je podľa neho na prokuratúre. Stavebník im tiež odmietol ukázať, či stavia v súlade s územným plánom a na základe stavebného povolenia.

KDH má na základe týchto informácií dve požiadavky. Prvou je podľa Hlinu zverejnenie projektovej dokumentácie, ktorá ukáže, či je stavba v súlade s územným plánom a druhou je to, či si existujúci vlastník, a teda firma Ladislava Bašternáka, uplatnila, resp. neuplatnila odpočet DPH.

Pokiaľ nebudú tieto dve požiadavky splnené, tak firma „nezabetónuje“, vyhlásil šéf KDH. „O chvíľu budú betónovať strop stavby a môžem Bašternákovi garantovať, že nezabetónuje,“ povedal. Práve o toto sa postará nový 3D tím, ktorý v KDH vznikne. Ako vysvetlil, tím bude vizualizovať politické problémy tak, aby boli ľahšie uchopiteľné. V tomto prípade môže tím zablokovať autodomiešavače, a to pasívnym odporom, aktívnou účasťou na cestnej premávke či chodením po ceste.

Hlina vyzval aj ľudí, aby prišli a nedovolili Bašternákovi zabetónovať. „Pán Bašternák nezabetónuje, kým nebudú ľudia vedieť, či je stavba v súlade s územným plánom a či si firma, ktorá je jej vlastníkom, uplatnila odpočet,“ dodal na záver.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alojz HlinaLadislav Bašternák
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie