Adamčík sa Procházku nezľakol, snemu sa zúčastní

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sieť prehovorila o programe, chce zmeniť volebný systém
Líder Siete Radoslav Procházka sa snaží vytvoriť volebný program iný, ako sú ľudia zvyknutí. Chce pomôcť aj rozvoju regiónov. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 9. augusta (WebNoviny.sk) – Všetci nespokojní poslanci podľa predsedu Siete Radoslava Procházku vedia, že volebný poriadok aj zoznam delegátov schvaľuje predsedníctvo v stredu ráno. Zároveň na toto predsedníctvo boli pozvaní.

Eduard Adamčík, ktorého na predsednícky post navrhujú kritici Procházku, ohlásil, že príde. „Skutočným dôvodom vyhrážky, že utečú pred otvorenou súťažou na sneme, je ich obava o výsledok tejto súťaže. S prihliadnutím na osobu ich kandidáta je tá obava dôvodná,“ uviedol ďalej Procházka v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa strany Karmen Németová. Snem sa koná v sobotu 13. augusta v Trnave.

Podľa piatich poslancov Siete z Platformy za zodpovednú politiku pretrvávajú pochybnosti, či príprava sobotňajšieho snemu spĺňa demokratické atribúty. „To, že ani podpredsedovia strany nemajú prístup k zoznamu delegátov, ani k návrhu rokovacieho a volebného poriadku pár dní pred rokovaním snemu, vyvoláva obavy z možných pripravovaných úskokov a trikov, ktoré môžu spochybniť čestnú a otvorenú súťaž kandidátov na predsedu,“ píšu v stanovisku.

Preto päť poslancov opätovne deklaruje, že ak nebudú naplnené základné atribúty politickej korektnosti, otvorenosti a demokratických hodnôt, na takomto sneme sa päť poslancov NR SR zvolených za stranu Sieť nezúčastní,“ uvádza sa ďalej v stanovisku s tým, že ich cieľom je, aby sa snem Siete uskutočnil na základe demokratických pravidiel, otvorene a korektne.

„Pre ďalšiu budúcnosť Siete je to nevyhnutné, rovnako ako aj dohoda na ďalších dôležitých vnútrostraníckych otázkach. Považujeme to za nevyhnutné, ak máme aj naďalej napĺňať program, s ktorým sme išli do volieb,“ dodali poslanci.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Radoslav Procházka