Na snem Siete prídem a budem kandidovať, tvrdí Adamčík

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Eduard Adamčík
Poslanec Eduard Adamčík zo strany Sieť. Foto: archívne, SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 10. augusta (WebNoviny.sk) – Eduard Adamčík sa na sobotnom sneme strany Sieť zúčastní a bude aj kandidovať na post šéfa strany. Novinárom to potvrdil po ukončení predsedníctva strany. Snem sa koná v sobotu 13. augusta v Trnave.

„Prvýkrát sme videli zoznam delegátov na snem, čiastočne sme dávali pripomienky k volebnému poriadku a dohodli sme sa na programe snemu,“ pripomenul Adamčík s tým, že okrem neho bude kandidovať i Tomáš Stoklasa. „Predseda strany sa vyjadril, že moju kandidatúru privítal,“ poznamenal. Predseda Siete Radoslav Procházka sa podľa neho zatiaľ nevyjadril, či kandidovať bude, alebo nebude. To, čo bude Adamčík v prípade neúspechu robiť a či vystúpi zo strany, komentovať nechcel. Ako ďalej novinárom povedal, po dnešnom predsedníctve strany má dôveru v organizáciu snemu.

Predsedníctvo Siete v stredu aj za účasti poslancov Národnej rady SR dosiahlo konsenzus na pravidlách rokovania snemu a jednomyseľne osvedčilo aj zoznam delegátov snemu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa strany Karmen Németová. „Z mojej strany tým boli splnené všetky povinnosti zabezpečiť riadny priebeh snemu a otvorenú a férovú súťaž na ňom. Teším sa na ňu a jej výsledky budem v plnom rozsahu rešpektovať,“ uviedol podľa vyhlásenia Radoslav Procházka.

Pätica nespokojných poslancov Siete z Platformy za zodpovednú politiku, ktorí na post šéfa strany navrhujú Eduarda Adamčíka, v utorok pripustila, že sa možno nezúčastnia na sobotňajšom sneme v Trnave. Nepáčilo sa im, že pár dní pred snemom pretrvávali pochybnosti, či pri príprave snemu sú zachované demokratické atribúty.

„To, že ani podpredsedovia strany nemajú prístup k zoznamu delegátov, ani k návrhu rokovacieho a volebného poriadku pár dní pred rokovaním snemu, vyvoláva obavy z možných pripravovaných úskokov a trikov, ktoré môžu spochybniť čestnú a otvorenú súťaž kandidátov na predsedu,“ napísali v utorok v stanovisku s tým, že ak nebudú naplnené základné atribúty politickej korektnosti, tak sa na sneme nezúčastnia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Radoslav Procházka