Polícia uzavrela kauzu nahrávky Matoviča a Procházku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Igor matovic
Predseda Obyčajných ľudí Igor Matovič. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 10. augusta (WebNoviny.sk) – Kauzu nahrávky rozhovoru politikov Igora Matoviča a Radislava Procházku polícia už uzavrela.

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vo veci skrátenia dane a poistného trestné stíhanie ešte koncom júna minulého roku rozhodnutím podľa Trestného poriadku zastavil a vec v prípade podozrenia z nezákonného financovania prezidentskej kampane začiatkom júna tohto roku rozhodnutím podľa Trestného poriadku odmietol,“ potvrdil pre agentúru SITA hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Igor Matovič v júni 2014, tri mesiace po prezidentských voľbách, informoval verejnosť, že Procházka ako prezidentský kandidát chcel vo februári 2014 umiestniť časť inzercie v jeho novinách bez dokladov. Hoci Matovič najprv tvrdil, že o rozhovore s Procházkom nemá žiaden dôkaz, neskôr priznal, že si celý rozhovor nahral a časť rozhovoru nakoniec unikla do médií.

Záznam okrem častí rozhovoru s Procházkom obsahoval aj komentáre Igora Matoviča. Matovič následne tvrdil, že video mu ukradli. Pre podozrenie zo spáchania trestných činov sa prípadom zaoberali orgány činné v trestnom

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor MatovičRadoslav Procházka