Podvodník sľuboval výnosy, peniaze minul pre seba

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze, korupcia
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA 11. augusta (WebNoviny.sk) – Trest odňatia slobody na dva roky a desať mesiacov nepodmienečne za opakujúci sa podvod potvrdil vo štvrtok odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 39-ročného Michala Hirschnera z Kremnice. Podvodník troch ľudí sľubmi o výhodnom zúročení vkladov pripravil spolu o vyše 21 tisíc eur.

Podvodného konania sa Kremničan dopustil voči trom občanom pod zámienkou vysokého zúročenia vkladov do spoločnosti, v ktorej bol údajne tichým spoločníkom. Od 37-ročného Banskobystričana Petra takto vymámil v rokoch 2012 a 2013 spolu 19 960 eur, od 18-ročného Michala zo Svätého Antona 510 eur a od 19-ročného Andreja z Dudiniec 650 eur. Žiadne zhodnotenie vkladov sa však nekonalo, pretože Hirschner peniaze použil pre seba.

Na Okresnom súde v Banskej Bystrici sa Hirschner k podvodom priznal a zaviazal sa podvedeným občanom peniaze vrátiť. Odvolal sa však voči nepodmienečnému trestu, ktorý považoval za neprimerane prísny. Odvolací senát Hirschnerovi nevyhovel a trest potvrdil. Predseda senátu okrem iného poukázal na bohatú kriminálnu minulosť Hirschnera, ktorý bol doteraz osemkrát súdne trestaný, prevažne za podvody. Aj na odvolacie konanie ho priviedli z väznice v Banskej Bystrici-Kráľovej, kde si odpykáva trest 34 mesiacov za pokračovací zločin podvodu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia