Expolicajta obvineného v kauze sátorovcov prepustili z väzby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Súdy
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 12. augusta (WebNoviny.sk) – Bývalého policajta obvineného v kauze zločineckej skupiny sátorovcov prepustili z väzby na slobodu. „Senát Najvyššieho súdu Slovenskej republiky na štvrtkovom neverejnom zasadnutí vyhovel sťažnosti obvineného Borisa D. proti uzneseniu o vzatí do väzby a prepustil obvineného z väzby na slobodu,“ informoval agentúru SITA Odbor komunikácie s verejnosťou NS SR.

Národná kriminálna agentúra v utorok 2. augusta zadržala sedem osôb spájaných so skupinou sátorovci. Po vypočutí štyroch z nich prepustili a pre ostatných troch požiadal prokurátor o ich väzobné stíhanie. Bývalého policajta Borisa D. poslal sudca pre prípravné konanie do väzby. Expolicajt je obvinený, že sa podieľal na vražde Vojtecha E. v roku 2003 formou účastníctva. Obvinených Juditu Cs. a Róberta R. ponechal na slobode. Boris D. následne proti rozhodnutiu podal sťažnosť.

Polícia z rôznej trestnej činnosti spájanej so zločineckou skupinou sátorovcov obvinila pätnásť osôb. Skupina páchala násilnú a ekonomickú trestnú činnosť na území Slovenska a Maďarska od roku 1999 až do roku 2010. Zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny v tomto prípade obvinili deväť osôb, ďalších šesť stíhajú za ekonomickú trestnú činnosť. Podieľali sa napríklad na nelegálnej výrobe cigariet v Orechovej Potôni. Ich výrobou v roku 2007 skrátili daň o takmer 18 miliónov vtedajších slovenských korún.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať