ZMOS pokračuje v environmentálnom vzdelávaní samospráv

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Taska plast recyklovanie
Foto: ilustračné, SITA/AP

BRATISLAVA 14. augusta (WebNoviny.sk) – Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pokračuje aj v tomto roku v projekte Environmentálne vzdelávanie samospráv, ktorý je podporený z prostriedkov Environmentálneho fondu.

Ako informoval hovorca ZMOSu Michal Kaliňák, projekt je zameraný na vzdelávanie zástupcov samospráv a ich občanov s cieľom zvýšenia ich environmentálneho povedomia, a to najmä v oblasti odpadového hospodárstva, ktoré sa od tohto roku riadi novým zákonom o odpadoch.

Súčasťou sú aj kampane, ktoré majú zvýšiť informovanosť občanov o recyklovaní a zhodnocovaní komunálneho odpadu. Prebiehajú v mestách Krompachy, Šaľa, Medzilaborce, Svidník, Ružomberok a Revúca.

„Cieľom vzdelávacích kampaní je informovať občana o zhodnocovaní triedených komodít v samospráve. Súčasťou kampaní je aj názorná ukážka produktov vyrobených z triedeného odpadu, napríklad z papieru, plastu, skla a viacvrstvových kombinovaných materiálov,“ uviedol Kaliňák.

Dodal, že občania získajú aj informácie o nakladaní s biologicky rozložiteľným odpadom, pričom nebude chýbať ani praktická ukážka práce s kompostérom, či už doma vyrobeným alebo kúpeným v obchode.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Michal Kaliňák
Firmy a inštitúcie ZMOS Združenie miest a obcí Slovenska