Brecely hľadá riešenie, odídencov z iných strán nechce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Brecely
Člen strany #Sieť a budúci minister dopravy Roman Brecely počas brífingu strany #Sieť k personálnym nomináciám strany. Bratislava, 21. marec 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 17. augusta (WebNoviny.sk) – Predseda strany Sieť a minister dopravy Roman Brecely neplánuje stranu rozširovať o odpadlíkov z iných parlamentných strán. Ako povedal v stredu na brífingu po predsedníctve strany Sieť, odchod pätice poslancov zo Siete na čele s poslancom Andrejom Hrnčiarom považuje za ich obchodnícky postoj.

Vedenie strany Sieť v stredu rokovalo o aktuálnej situácii po tom, čo stranu opustila pätica nespokojných poslancov. „Predsedníctvo Siete berie na vedomie odchod piatich poslancov zo strany. Vníma ho ako posledný v dlhom rade dôkazov o obchodníckom postoji týchto ľudí k výkonu poslaneckého mandátu,“ povedal vo svojom krátkom vyhlásení Brecely.

Vypovedanie koaličnej zmluvy by bolo hazardom

Podľa jeho slov si predsedníctvo strany počká na výsledky svojho rokovania s predsedami ostatných koaličných strán a až po ňom uskutočnia ďalšie kroky. „Prípadné vypovedanie koaličnej zmluvy počas predsedníctva Slovenska v Rade EÚ by považovalo za politické hazardérstvo a za krok k destabilizácii vládnej väčšiny,“ dodal Brecely s tým, že bude hľadať také riešenie, ktoré zabezpečí pevnosť vládnej väčšiny a jej praktický výkon vo vláde a v parlamente.

K tomu, či má zmysel, aby Sieť zostávala vo vládnej koalícii aj keď má v parlamente iba dvoch poslancov Radoslava Procházku a Alenu Bašistovú Brecely povedal, že rokovania na túto tému ich zatiaľ iba čakajú. Ako predseda Siete však Brecely neplánuje poslaneckú základňu rozširovať o žiadnych odídencov z iných strán.

Brecely nevylučuje ani svoj koniec na poste ministra

Napriek tomu, že strana má v Národnej rade SR iba dvoch poslancov, Brecely zatiaľ zostáva na poste ministra dopravy. „Práca na ministerstve dopravy za nás hovorí sama,“ nepriamo poukázal na výsledky svojej práce minister.

Pred stredajším rokovaním vlády však nevylúčil, že toto je jeho posledné zasadnutie vo funkcii šéfa rezortu. „Je to pokojne možné,“ uviedol pred novinármi.

Dodal, že je to hypotetická otázka a naozaj netreba predbiehať. „Uvidíme, ako sa situácia vyvinie,“ dodal s tým, že bude rokovať s koaličnými partnermi. Na otázku, čo podľa neho možno očakávať od Andreja Hrnčiara, uviedol, že ho pozná iba povrchne.

Pätica poslancov zo Siete, ktorú vedie Hrnčiar, sa rozhodla opustiť stranu po rokovaniach s novým predsedom strany Brecelym. Podľa nich nedostali od neho žiadne záruky na odstránenie dôvodov ich nespokojnosti, neexistuje žiadna garancia zmeny spôsobu doterajšej komunikácie a štýlu práce a tak zvolili odchod zo strany. S Bélom Bugárom sa dohodli, že vstúpia do poslaneckého klubu Most-Híd.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Roman Brecely
Firmy a inštitúcie Most-Híd