Predsedovia koaličných strán sa stretli bez šéfa Siete

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Fico, Béla Bugár
Zľava: Predseda strany Most-Híd Béla Bugár a predseda Smeru-SD Robert Fico. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 18. augusta (WebNoviny.sk) – Predsedovia troch koaličných strán Smer-SD Robert Fico, SNS Andrej Danko a Most-Híd Béla Bugár sa podľa informácií agentúry SITA stretli v trojici bez predsedu Siete Romana Brecelyho. Ten je ako minister dopravy v Slovenskom raji.

Podľa informácií agentúry SITA rokovanie Koaličnej rady za účasti štyroch predsedov bolo v utorok dohodnuté na štvrtok.

Dôvodom stretnutia troch predsedov vládnych strán malo byť riešenie situácie, ktorá vznikla v pondelok odchodom piatich poslancov NR SR zo Siete. Sieť má tak v parlamente už len dvoch poslancov. Takýchto stretnutí má byť v najbližšom čase viac. O ich výsledkoch chcú však koaliční partneri informovať médiá až keď sa definitívne dohodnú na riešení.

Pätica poslancov Andrej Hrnčiar, Eduard Adamčík, Katarína Cséfalvayová, Martin Fedor a Igor Janckulík požiadali po odchode zo Siete o vstup do poslaneckého klubu Most-Híd. V stredu sa na vstupe dohodli s Bugárom. Dnes má ich krok formálne odobriť predsedníctvo Mosta-Híd.

Most-Híd bude mať po novom v NR SR 15 poslancov rovnako ako SNS. Bugár už v stredu avizoval, že prichádza do úvahy odobratie ministerstva dopravy Sieti a jeho pridelenie Mostu-Híd. Zároveň však dodal, že je to v rukách premiéra Fica.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoAndrej HrnčiarBéla BugárIgor JanckulíkKatarína CséfalvayováMartin FedorRobert Fico
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikyVláda SR