Brecely sa vzdal ministerstva, Fico sa vyjadril k #Sieti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vlada
Zľava: Predseda strany SNS Andrej Danko, predseda strany Most-Híd Béla Bugár, predseda strany #Sieť Roman Brecely a predseda vlády SR Robert Fico počas TB po zasadnutí Koaličnej rady na Úrade vlády SR. Bratislava, 19. august 2016. Foto: SITA/Monika Zaťková

BRATISLAVA 19. augusta (WebNoviny.sk) – Premiér Robert Fico na brífingu po skončení Koaličnej rady predniesol spoločné vyhlásenie štvorice koaličných partnerov. Predsedovia strán Robert Fico (Smer-SD), Béla Bugár (Most-Híd), Andrej Danko (SNS) a Roman Brecely (#Sieť) sa dohodli na štyroch bodoch.

Po prvé, predsedovia konštatujú, že 81 poslancov vládnej koalície podporuje programové vyhlásenie vlády. Po druhé, konštatujú, že nové rozloženie politických síl vo vládnej koalícií bude viesť k novej a efektívnejšej štruktúre a zloženiu vládnej koalície,“ povedal Fico za prítomnosti ďalších troch koaličných partnerov.

Zároveň dodal, že taktiež berú na vedomie rozhodnutie predsedu strany Sieť Romana Brecelyho prispieť k tomuto cieľu ponukou jeho funkcie člena vlády SR. „Partneri berú na vedomie záujem predsedu strany Sieť nájsť zmysluplné využitie potenciálu Siete v štruktúre z niektorej politických strán vládnej koalície cestou integrácie,“ uzavrel premiér.

Predseda Most-Híd Béla Bugár podľa informácií agentúry SITA navrhne za ministra dopravy Árpáda Érseka. Ten pôsobí v súčasnosti v rezorte ako štátny tajomník. Bugár vo štvrtok uviedol, že meno predstaví najskôr členom republikovej rady. Tá bude zasadať v sobotu. Novinári sa už Bugára na Érseka pýtali. „Musí to byť človek, ktorý ministerstvo ovláda. O tom však musí rozhodnúť republiková rada,“ povedal vo štvrtok Bugár.

Republiková rada Most-Híd má v sobotu aj formálne odsúhlasiť zánik štvorkoalície, ktorá vznikla po marcových parlamentných voľbách. Zároveň má odsúhlasiť účasť Mosta-Híd vo vládnej trojkoalícii so Smerom-SD a SNS.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoBéla BugárRobert FicoRoman Brecely
Firmy a inštitúcie Vláda SR