Na Mateja Tótha čaká prekvapenie, prezradil minister Gajdoš

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Matej Tóth získal zlatú olympijskú medailu
Slovenský reprezentant Matej Tóth (na trati vľavo) počas súťaže v chôdzi mužov na 50 km letných na OH 2016 v Riu de Janeiro. Rio de Janeiro, Brazília, 19. august 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

BRATISLAVA 20. augusta (WebNoviny.sk) – Olympijský víťaz v chôdzi na 50 km Matej Tóth nereprezentoval v Riu de Janeiro iba Slovensko, ale aj armádny rezort. Minister obrany SR Peter Gajdoš členovi Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica zablahoželal k prenikavému úspechu a sľúbil, že po návrate ho čaká prekvapenie.

„Neopísateľná radosť a hrdosť na nášho Mateja, tak by som opísal svoje pocity. Náš olympijský sen sa stal skutočnosťou. Úprimne mu blahoželám, je to úspech celej Dukly, rezortu obrany aj Slovenska. Aj napriek zraneniu, ktoré ho sprevádzalo počas prípravy, dokázal, že je to srdcom a dušou vojak – bojovník,“ povedal Peter Gajdoš, reakciu sprostredkovala hovorkyňa Danka Capáková.

Obrazom: Matej Tóth získal zlatú olympijskú medailu

Šéf rezortu pridal gratuláciu aj Marcelovi Lomnickému, ktorý zavŕšil pôsobenie športovcov VŠC Dukla Banská Bystrica na OH 2016 piatym miestom v súťaži kladivárov.

„Ešte sme sa ani nestihli spamätať z úspechu nášho zlatého Mateja Tótha a je tu ďalšia skvelá správa. Krásne piate miesto nášho Marcela Lomnického,“ povedal Peter Gajdoš. Zároveň poďakoval za skvelú reprezentáciu Slovenska, Dukly a rezortu obrany všetkým športovcom VŠC.

„Som presvedčený, že každý športovec dal do svojho výkonu maximum, niekomu to vyšlo viac, niekomu menej. No isté je, že si vždy zaslúžia našu podporu. Od nás z rezortu obrany ju majú istú, pretože v každom prípade platí, že sú to naši bojovníci,“ zdôraznil minister s tým, že jeho poďakovanie patrí aj všetkým trénerom, podpornému tímu a vedeniu Dukly.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Danka CapákováMatej TóthPeter Gajdoš
Firmy a inštitúcie MO Ministerstvo obrany SR