Robert Fico sa zúčastní na rokovaniach o budúcnosti Európy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ficova vláda odklepla okresu Rimavská Sobota milióny eur
Predseda vlády SR Robert Fico na tlačovej besede po skončení výjazdového rokovania 14. schôdze vlády v Dome kultúry v Rimavskej Sobote. Rimavská Sobota, 24. jún 2016. Foto: SITA/ Jakub Julény

Viedeň/Berlín 21. augusta (WebNoviny.sk) – Vzťahy medzi Európskou úniou a ďalšími globálnymi subjektmi na strane jednej a Tureckom na strane druhej, ale aj situácia po referende, v ktorom rozhodli britskí voliči o odchode svojej krajiny z EÚ, budú zrejme hlavnými témami stretnutia nemeckej kancelárky Angely Merkelovej s rakúskym kancelárom Christianom Kernom, ktorého dejiskom bude v sobotu 27. augusta zámok Meseberg neďaleko Berlína.

S odvolaním sa na hovorcu nemeckej spolkovej vlády Steffena Seiberta o tom informovala agentúra APA. Podľa rovnakého zdroja je medzi pozvanými na pracovný obed v renesančnom zámku aj predseda vlády SR Robert Fico, ako i premiéri Bulharska a Chorvátska.

V piatok večer pred týmto stretnutím by sa nemecká kancelárka mala stretnúť s premiérmi Dánska, Fínska, Holandska, Poľska a Švédska. Tieto stretnutia majú poslúžiť príprave blížiaceho sa summitu Európskej únie, ktorého dejiskom bude 16. septembra Bratislava.

Už v pondelok 22. augusta by sa na palube lietadlovej lode Garibaldi pri ostrove Ventotene neďaleko juhotalianskeho Neapolu mala uskutočniť vrcholná taliansko-francúzsko-nemecká trilaterálna schôdzka venovaná podobne problematike budúcnosti Európy, a to za účasti premiéra hostiteľskej krajiny Mattea Renziho, francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda a nemeckej kancelárky.

V piatok 26. augusta by šéfka spolkovej vlády z Berlína nemala chýbať ani na rokovaní premiérov krajín Vyšehradskej štvorky, ktoré sa uskutoční vo Varšave.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Fico