Bugár: Fico chce, aby sa v koalícii každý cítil rovnocenný

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bela bugar
Predseda strany Most-Híd a podpredseda NR SR Béla Bugár počas rozhovoru pre agentúru SITA. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 25. augusta (WebNoviny.sk) – Premiér Robert Fico je podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára šikovný politik, ktorý cíti zodpovednosť a vie, že koalícia môže vládnuť štyri roky len vtedy, ak sa každý jej člen bude cítiť ako rovnocenný.

Ako povedal Bugár vo štvrtok pre agentúru SITA, Fico nebol doteraz zvyknutý, že musí počúvať aj iných. Teraz sa o to snaží. „Informuje, ale aj si pýta stanoviská. Možno sa niektoré informácie k nemu nedostanú, ale nespochybňujem jeho snahu doviesť vládu k úspechu a splniť to, čo je napísané v programovom vyhlásení vlády,“ konštatoval Bugár.

Keby Fico chcel po predsedníctve Slovenska v EÚ odstúpiť, dopredu by to podľa Bugára nehovoril. „Ak mu to zdravotný stav dovolí, vydrží vo funkcii celé štyri roky. Rovnako vydrží aj celá koalícia. Každý si musí uvedomiť, že neexistuje alternatíva,“ uviedol predseda Mosta-Híd.

Bugár si želá, aby najväčšou kritikou predsedu parlamentu Andreja Danka bolo, že si nedáva pozor na formulácie a na koncovky. Danko ako nový predseda NR SR sa podľa Bugára snaží a má dobré nápady.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Béla BugárRobert Fico
Firmy a inštitúcie Vláda SR