Pre zmiznuté hárky podali starostovia trestné oznámenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hazard
Zľava: Starosta mestskej časti Lamač Peter Šramko a starosta mestskej časti Vajnory Ján Mrva počas brífingu petičného výboru zodpovedných za Petíciu Bratislava bez hazardných hier. Brífing sa konal pri príležitosti podania trestného oznámenia na Generálnej prokuratúre SR. Bratislava, 25. august 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 25. augusta (WebNoviny.sk) – Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre zmiznuté podpisy z petície proti hazardu v Bratislave podali starostovia bratislavských mestských častí Lamač Peter Šramko a Vajnôr Ján Mrva.

Ako informovali na tlačovom brífingu, trestné oznámenie podali pre trestný čin krádeže, zneužitie právomocí verejného činiteľa, marenie úlohy verejných činiteľov a neoprávnené nakladanie s osobnými údajmi. Reagujú tak na odovzdanú petíciu proti hazardu v Bratislave, z ktorej minulý týždeň zmizlo 3 039 hárkov, pričom na jednom hárku je 16 – 17 podpisov.

Z magistrátu bolo podané trestné oznámenie taktiež na neznámeho páchateľa pre zmiznuté petičné hárky. Náš pohľad je zásadne iný a že tesne pred odovzdaním v podateľni sme si skontrolovali škatule, sme si istí, že sme nepochybili. Petičné hárky sme odovzdali v podateľni v takom počte, ako sme uviedli v sprievodnom dokumente, bolo ich 8 018,“ povedal Šramko.

Petičnému výboru sa podarilo vyzbierať 136 139 podpisov Bratislavčanov na 8 018 hárkoch. Na to, aby bola petícia úspešná, samosprávy potrebovali vyzbierať aspoň 106-tisíc podpisov od oprávnených voličov. Petíciu odovzdali na bratislavskom magistráte koncom júna. Bratislavskí mestskí poslanci žiadajú primátora Bratislavy Iva Nesrovnala, aby do konca augusta požiadal predsedu vlády Roberta Fica o zmenu v novele zákona o hazarde z dielne ministerstva financií, konkrétne o zrušenie potreby dodania petície tridsiatich percent dospelých obyvateľov samosprávy. „Táto podmienka sa nenachádza ani v okolitých krajinách Európskej únie a pre Bratislavu z toho dôvodu hrozia obrovské škody,“ uvádza sa v uznesení, ktoré na zasadnutí mestského zastupiteľstva prijali poslanci Bratislavy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Mrva