Dôchodcu na smrť dobili tyčou, vo väzení strávia dlhé roky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vražda
Foto: ilustračné, Thinkstock

TRNAVA 27. augusta (WebNoviny.sk) – Za brutálnu vraždu 75-ročného Alfréda Šimeka z Kútov v okrese Senica a súvisiace trestné činy odsúdil tento týždeň Okresný súd v Trnave štyroch obžalovaných na dlhoročné väzenie.

Mário D. a Tomáš P., ktorí podľa obžaloby dôchodcu zviazali a na smrť dobili železnou tyčou, majú stráviť za mrežami 21 rokov a osem mesiacov v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Miroslavovi P. súd vymeral 11 rokov a Miroslavovi Š. osem rokov a osem mesiacov väzenia. Ide o rovnaké tresty, aké si vypočuli v rozsudku už pred piatimi rokmi.

Najvyšší súd však neskôr rozsudok zrušil, pretože o väzbe dvoch zo štyroch obžalovaných rozhodol senát v inom zložení, ako senát, ktorý potom viedol hlavné pojednávanie a vyhlásil rozsudok.

Mário D. a Tomáš P. zamaskovaní a ozbrojení pištoľou vnikli ešte v januári 2010 do domu svojej obete, kde chceli pôvodne kradnúť. Jeden domáceho pána napadol približne polmetrovou kovovou tyčou, keď dôchodca spadol na zem, zviazali mu ruky aj nohy a nechali ho bez pomoci.

Z domu si odniesli približne 1 500 eur a viac ako tisíc českých korún. Dôchodca skončil po útoku dvojice s ťažkým poranením mozgu, na následky zranení a podchladenia vo dvore zomrel. Ďalší dvaja odsúdení podľa obžaloby páchateľov na čin nahovorili.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tomáš P.