Na bezpečnú cestu detí do školy bude dohliadať polícia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia
Na bezpečnú cestu detí do školy bude v prvý deň školského roka dohliadať polícia. Foto: archívne, SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 2. septembra (WebNoviny.sk) – Na bezpečnosť školákov, ale aj škôlkarov budú v pondelok 5. septembra dohliadať aj policajti. Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, hliadky budú posilnené na celom Slovensku a v pohotovosti budú nielen dopravní a poriadkoví policajti, ale aj policajti železničnej, hraničnej a cudzineckej polície. Hliadkovať budú hlavne v okolí škôl a v priľahlých uliciach, v prípade potreby budú aj riadiť a usmerňovať premávku.

Za sedem mesiacov tohto roka zavinili deti na bicykloch 33 dopravných nehôd a deti ako chodci 112 nehôd. Najviac nehôd sa stáva, keď sa deti dostatočne nepresvedčia, že môžu cez cestu bezpečne prejsť a vbehnú pred prichádzajúce auto či autobus. Výnimkou nie je ani prechádzanie cez cestu mimo priechodu pre chodcov, krížom cez viac jazdných pruhov a čoraz častejšie používanie slúchadiel, pre ktoré nevnímajú dianie okolo seba.

Od začiatku roka do 1. septembra zaevidovali policajti takmer 8 700 dopravných nehôd, čo je o 29 menej ako v porovnateľnom období minulého roka. O život prišlo 141 osôb, v porovnaní s vlaňajškom je počet nižší o 11. K ťažkým zraneniam došlo vo vyše 600 prípadoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR