Obrazom: Summit lídrov Európskej únie v Bratislave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bratislavský summit 2016
Zľava: Predseda vlády SR Robert Fico a predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker počas tlačovej konferencie v rámci neformálneho zasadnutia 27 hláv štátov a predsedov vlád krajín EÚ. Bratislava, 16. september 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 16. septembra (WebNoviny.sk) – Hlavné mesto Slovenska v piatok hostilo po prvýkrát lídrov zo všetkých členských krajín EÚ okrem Veľkej Británie.

Kľúčovou témou stretnutia dvadsaťsedmičky bola bezpečnosť, a to nielen v obrannom zmysle, ale aj po ekonomickej a sociálnej stránke. Lídri sa venovali aj brexitu a pokúsili sa prísť s konkrétnymi návrhmi, čomu by sa EÚ do zavŕšenia bratislavského procesu mala venovať.

Obrazom: Summit lídrov EÚ v Bratislave

„Chceme pokračovať v tomto jedinečnom projekte, akým je Európska únia. Dúfame, že neformálny bratislavský proces, ktorý dnes začíname, bude úspešný,“ povedal na úvod premiér Robert Fico.

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák vyjadril očakávanie, že v Bratislave sa začne proces, ktorý vyvrcholí v marci v Ríme oslavou Rímskych zmlúv. Ako Lajčák povedal, občania sú euroskeptickí, EÚ stráca dôveru ľudí. Populistické, xenofóbne strany zdvíhajú výstražnú ruku a toto je podľa Lajčáka proces, ktorý treba zastaviť. Ako povedal, EÚ je jedinečný, fantastický projekt.

Viac o summite európskych lídrov v Bratislave sa dočítate

—TU—.

Bratislavský summit 2016
Foto: SITA/AP
Bratislavský summit 2016
Foto: SITA/AP
Bratislavský summit 2016
Foto: SITA/Marko Erd

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miroslav LajčákRobert Fico