Gajdoš odmenil olympionikov, Tótha čakalo prekvapenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Minister Gajdoš odmenil úspešných olympionikov
Zľava: Minister obrany SR Peter Gajdoš a chodec Matej Tóth počas ocenenia v rámci prijatia olympionikov z Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica ministrom obrany na MO SR. Bratislava, 19. september 2016. Foto: SITA/MO SR

BRATISLAVA 19. septembra (WebNoviny.sk) – Reprezentantov Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica za úspešnú reprezentáciu na letných olympijských hrách v Riu de Janeiro v pondelok odmenil minister obrany Peter Gajdoš.

Prekvapenie čakalo predovšetkým chodca Mateja Tótha za zlatú medailu v disciplíne chôdza na 50 kilometrov. Od dnešného dňa má zapožičanú hodnosť nadporučíka. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, Matej Tóth navyše dostal do daru od šéfa rezortu aj segway.

„Matej, úprimne si vážim vašu skvelú reprezentáciu nielen Dukly a ministerstva obrany, ale aj celého Slovenska. Bolo vidieť, že do svojho výkonu ste dali všetko, predovšetkým srdce,“ povedal Gajdoš. Zároveň poďakoval všetkým úspešným olympionikom, ich trénerom, podporným tímom aj riaditeľovi VŠC Dukla Banská Bystrica Richardovi Galovičovi. „Je to pre mňa veľká česť. Ako začínajúci športovec som vždy sníval o tom, že raz budem v Dukle ako profesionálny vojak,“ reagoval Matej Tóth. Minister obrany mu ešte daroval aj zelené tenisky, ktoré kedysi dostávali vojaci základnej vojenskej služby.

Na Ministerstvo obrany SR prišli Matej Tóth, Juraj Tužinský, Jakub Grigar, Marcel Lomnický a Peter Gelle spolu so svojimi trénermi. Šéf rezortu obrany ich odmenil pamätnou plaketou aj finančnou odmenou. Zároveň ich ubezpečil, že aj naďalej môžu počítať s podporou rezortu a zaželal im veľa úspechov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Danka CapákováJakub GrigarJuraj TužinskýMarcel LomnickýMatej TóthPeter GajdošPeter Gelle
Firmy a inštitúcie MO Ministerstvo obrany SR