Cez Veľký Meder už po nehode jazdia vlaky bez obmedzení

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zrážka vlaku s kamiónom pri Veľkom Mederi
Nehoda vlaku RegioJet a kamióna na železničnom priecestí so svetelnou signalizáciou bez závor smerom z Veľkého Medera na Komárno. Veľký Meder, 16. september 2016. Foto: SITA/Martin Havran

TRNAVA 22. septembra (WebNoviny.sk) – Železnice Slovenskej republiky opravili koľaj v úseku Veľký Meder – Zemianska Olča, ktorá bola v dôsledku vážnej nehody na železničnom priecestí od piatku minulého týždňa poškodená.

Vlaky v tomto úseku už jazdia bez obmedzení plnou traťovou rýchlosťou 70 kilometrov za hodinu. Zabezpečovacie zariadenie bolo opravené už v pondelok. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vyčíslili škodu po nehode na železničnej infraštruktúre na 40-tisíc eur. Agentúru SITA informovala Ivana Popluhárová z odboru komunikácie ŽSR.

Osobný vlak spoločnosti RegioJet a český kamión s prívesom sa zrazili v piatok 16. septembra na železničnom priecestí vo Veľkom Mederi. Po nehode zostal 59-ročný rušňovodič zakliesnený vo vlaku, hasiči ho museli z kabíny vystrihovať. V bezvedomí a s ťažkými zraneniami bol leteckou záchrannou službou dopravený do nemocnice. Vo vlaku sa okrem rušňovodiča zranilo 13 cestujúcich, z toho dvaja ťažko. Ťažké zranenia utrpela aj spolujazdkyňa vodiča kamióna.

Obrazom: Zrážka vlaku s kamiónom pri Veľkom Mederi

Polícia zrážku vlaku RegioJet s kamiónom preveruje ako všeobecné ohrozenie. Príčiny nehody sú predmetom vyšetrovania. S najväčšou pravdepodobnosťou však došlo k porušeniu zákona zo strany vodiča kamióna, ktorý vstúpil na priecestie v čase, keď bola dávaná výstraha, avizujúca prichádzajúci vlak. Železničné priecestie je zabezpečené výstražnou svetelnou a zvukovou signalizáciou bez závor, v čase nehody bolo plne funkčné a v činnosti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia