Fico odišiel z rokovania o svojom odvolaní, aj s ministrami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Fico
Robert Fico Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 23. septembra (WebNoviny.sk) – „Slovensku sa darí, ale o tom opozícia nehovorí, lebo nemá čo ponúknuť. Zbytočne vyrušujú vládu v robote a ja navrhujem, aby sme sa nenechali zatiahnuť do tejto špiny, lebo to je cielený pokus prekryť dobré výsledky vlády,“ povedal v piatok premiér Robert Fico (Smer-SD) v sále NR SR s tým, že schôdza je otvorená, nikto nemôže brániť opozícii predkladať jej návrhy. „Robte to, ale ja navrhujem, bez nás. Nemá to význam,“ dodal Fico a spolu s ním zo sály odišli všetci ministri.

„Návrh na vyslovenie nedôvery znamená návrh na vyslovenie nedôvery celej vláde. Som hrdý, že tu dnes máme vládnu koalíciu zloženú z troch subjektov, ktoré rešpektujú demokratické pravidlá. Postavili sme vládnu koalíciu na stranách, ktoré sa snažia zakotviť v regionálnych samosprávach,“ poznamenal Fico.

Lživé obvinenia bez dôkazov

V opozícii sú podľa neho na rozdiel od koaličných strán politické strany založené na internete.

„Plne rešpektujeme právo opozície na návrh na vyslovenie nedôvery k členom vlády. Táto schôdza je úplne zbytočná, lebo prichádza mesiace po vzniku novej vlády, ktorej sa netýka nič. Nepreukázalo sa žiadne porušenie zákona,“ argumentoval.

Podľa neho z úst Igora Matoviča (OĽaNO-NOVA) na schôdzi nezazneli žiadne dôkazy. „Organizujú ju nedôveryhodní ľudia. Ako máme veriť obvineniam, že máme 750 miliónov dolárov s manželkou na účte v Belize? Bez zaváhania sú tu ďalšie a ďalšie lživé obvinenia bez dôkazov.“

Opozícia si buduje imunitu

Fico poznamenal aj to, že líder jednej z najsilnejších opozičných strán Richard Sulík (SaS) dal prednosť vysokému platu v Štrasburgu a Bruseli ako europoslanec.

Podľa Fica sú dva dôvody, prečo opozícia chce odvolávať členov vlády. „Buduje si imunitu, lebo tu sú podozrenia zo spáchania trestných činov. Robia tento cirkus, aby si vybudovali politickú permanentnú imunitu, ak sa niekedy podozrenia potvrdia. Je to nebezpečná hra, ale my sa nenecháme zastrašiť,“ dodal.

Sklamanie opozície po parlamentných voľbách bolo obrovské, a preto podľa premiéra prišla s politikou nenávisti. „Vedia, že nie je možné alternovať rozumnými protinávrhmi vláde. Slovensku sa darí, vláda priniesla na Slovensko významného investora, novú automobilku, vďaka ktorej sa vytvoria aj tisícky nových pracovných miest, ekonomike Slovenska sa za darí,“ povedal Fico.

Toto sú podľa premiéra významné výsledky, na ktoré však opozícia neupozorňuje, lebo nemá čo ponúknuť. „Zbytočne vyrušujú vládu v robote,“ dodal. Na konci vyjadrenia predsedu vlády z rokovacej sály odišli všetci ministri vlády.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ladislav BašternákRichard SulíkRobert Fico
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikyVláda SR