Tieto spoje RegioJetu a ZSSK ovplyvní víkendová zmena času

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vlaková suprava RegioJet
Pohľad na interiér nového vagónu Astra spoločnosti RegioJet, ktorý bude súčasťou súpravy jazdiacej na trati Bratislava - Košice. (7. október 2014) Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. októbra (WebNoviny.sk) – Posun času z letného na stredoeurópsky v noci zo soboty 29. októbra na nedeľu 30. októbra ovplyvní jazdu troch autobusových a dvoch nočných vlakových spojov RegioJet. Informoval o tom hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj, ktorý pripomína, že ručičky hodín sa v nedeľu 30. októbra o 3:00 posunú na 2:00. Spojom, ktoré budú v tomto čase na ceste, sa tak o hodinu predĺži jazda, a na určených zastávkach budú čakať.

Zmena času sa dotkne autobusového spoju s odchodom o 23:15 na linke Budapešť – Praha. Prestávku si urobí v Bratislave. Rovnako sa dotkne autobusového spoja s odchodom o 21:00 na linke Košice – Praha, ktorý si urobí prestávku v Trenčíne a autobusového spoja s odchodom o 19:00 na linke Praha – Košice, ktorý urobí prestávku v Poprade.

V prípade vlakových liniek RegioJet sa zmena dotkne nočného spoja RJ 1020, ktorý 21:22 odchádza z Košíc do Prahy a urobí prestávku v stanici Ostrava Svinov. Prestávku si urobí aj spoj RJ 1021, ktorý o 21:46 odchádza z Prahy do Košíc. Zastaví po príchode do stanice Žilina.

O hodinu dlhší spánok si môžu dopriať aj cestujúci v nočných vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Nočné vlaky, ktoré budú na trati, zostanú stáť v staniciach až do ich pravidelného odchodu podľa tzv. zimného času. Týka sa to vlaku EN 442 Bohemia, ktorý o 19:46 vyráža z Humenného a smeruje do Prahy.

Stáť bude v stanici Čadca medzi 1:59 letného času a 2:01 stredoeurópskeho času. O hodinu dlhšie pôjde aj vlak R 1614 Zemplín, ktorý o 21:37 štartuje z Humenného a smeruje do Bratislavy. Prestávku bude mať v stanici Ružomberok medzi 1:59 letného času a 2:03 zimného času. Posledným vlakom, ktorého sa dotkne zmena času, bude rýchlik R 615 Zemplín.

Vlak ide z Bratislavy o 22:37 a smeruje do Humenného. Pre zmenu času bude stáť v stanici Žilina medzi 2:31 letného času a 2:43 stredoeurópskeho času. Ďalšie vlaky ZSSK zmena času nezasiahne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie RegioJet