Na Slovensku nemá zmysel zakladať novú stranu, tvrdia ľudia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Béla Bugár
Zľava: Predseda Smer-SD Robert Fico, predseda Most-Híd Béla Bugár a predseda SNS Andrej Danko počas vyhlásenia po podpise novej koaličnej dohody na Bratislavskom hrade. Bratislava, 1. september 2016. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 1. novembra (WebNoviny.sk) – Väčšina Slovákov si myslí, že na Slovensku nemá zmysel zakladať novú stranu. Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis pre agentúru SITA, ktorý agentúra Polis uskutočnila od 15. do 22. októbra na vzorke 1 409 respondentov starších ako 18 rokov, na území celej SR.

Na otázku „Myslíte si, že má zmysel na Slovensku zakladať novú stranu?“ si vybralo možnosť „rozhodne nie“ 63,5 percenta respondentov. Ďalších 14,6 percenta respondentov uviedlo, že skôr nie ako áno. Zmysel zakladať na Slovensku novú stranu vidí 15,7 percenta ľudí. K otázke sa nevedelo vyjadriť 6,2 percenta opýtaných.

Agentúra Polis sa respondentov, ktorí vidia zmysel v založení novej strany, pýtala aj na to, aká by to mala byť strana. Najviac ľudí sa vyslovilo za pravicovú. Túto možnosť zvolilo 34 percent opýtaných. Na ďalších miestach sa umiestnili liberálna strana, ktorú uprednostňuje 26,4 percenta respondentov a kresťanská strana, ktorú si praje 11,3 percenta respondentov. Pod 10 percent získali ľavicová strana, zelená strana a socialistická strana.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia