Vojakom napľuli do tváre, kritizuje Matovič hodnosť Danka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Danko, Igor Matovič
Foto: SITA - koláž WbN

BRATISLAVA 20. januára (WebNoviny.sk) – Líder OĽaNO Igor Matovič vyzval predsedu parlamentu a šéfa SNS Andreja Danka, aby sa vzdal hodnosti kapitána, ktorú mu v septembri udelil minister obrany Peter Gajdoš.

Podľa Matoviča by sa minister obrany aj predseda parlamentu mali verejne za povýšenie ospravedlniť. „Vyzývame týchto dvoch pánov, aby uznali svoju chybu a verejne sa ospravedlnili, lebo napľuli všetkým statočným vojakom, ktorí si to musia odmakať, do tváre a demoralizujú armádu,“ povedal Matovič.

Minister obrany Peter Gajdoš (SNS) vymenoval do hodnosti kapitána v zálohe Andreja Danka rozkazom z 21. septembra 2016. Podľa Matoviča sa Danko z desiatnika stal hneď kapitánom, a tak preskočil niekoľko hodností.

„V armáde je na takýto postup potrebných 30 až 35 rokov driny, aby sa z desiatnika stal kapitán,“ zdôraznil Matovič. O tom, že sa šéf parlamentu stal v tichosti armádnym dôstojníkom, informoval Denník N. Ocenenie mal dostať aj za to, že žiadal navýšenie rozpočtu pre armádu.

O tom, že sa šéf parlamentu stal v tichosti armádnym dôstojníkom, informoval Denník N. Ocenenie mal dostať aj za to, že žiadal navýšenie rozpočtu pre armádu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoIgor MatovičPeter Gajdoš
Firmy a inštitúcie MO Ministerstvo obrany SROzbrojené sily Slovenskej republiky