Porušenie práva Paškových príbuzných potvrdil krajský súd

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Súdy
Foto: ilustračné, Thinkstock

KOŠICE 25. januára (WebNoviny.sk) – Senát Krajského súdu v Košiciach zamietol sťažnosť prokurátora proti rozhodnutiu Okresného súdu Košice I v trestnej veci trojice obvinených Maroša P., Branislava P. a Martina P., ktorí sú v príbuzenskom vzťahu s expredsedom parlamentu Pavlom Paškom. Informovala o tom v stredu hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.

Ako uviedla Gálová, odvolací senát sa stotožnil so závermi okresného súdu, že v uvedenej veci došlo k porušeniu práva na obhajobu obvinených, pretože policajt nedodržal postup upravený v Trestnom poriadku a písomne neupozornil obvinených na prísnejšiu zmenu právnej kvalifikácie stíhaného skutku.

Doložila, že týmto rozhodnutím sa trestné konanie v tejto veci nekončí. Vec bude vrátená prokurátorovi Okresnej prokuratúry Košice I na odstránenie závažnej procesnej chyby – porušenia práva na obhajobu.

Trojica bola obvinená z viacerých trestných činov. K bitke medzi obvinenými a ďalšou štvoricou Košičanov, pri ktorej Zuzana K. utrpela zranenia, došlo 22. novembra nad ránom minulého roku na košickej Hlavnej ulici.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia