Nechajte sa opiť novinkou od Thundercata

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

Prinesie ju aj do Bratislavy

Drunk (z angl. opitý) je názov tretieho štúdiového albumu famózneho hudobníka a speváka menom Thundercat. Novú štúdiovku vydá už 24. februára, čo znamená, že na aprílovom koncerte v Ateliéri Babylon predstaví nielen svoju doterajšiu tvorbu, ale aj úplne čerstvý materiál. Jedna z najväčších hviezd jazz fusion scény láka na nahrávku pilotným singlom Show You The Way.

Uznávaný držiteľ ocenenia Grammy sa pri nahrávaní svojej tretej kolekcie inšpiroval svojimi hudobnými hrdinami Michaelom McDonaldom a Kennym Logginsom, s ktorými napokon na nahrávke tiež spolupracoval. „Toto sú páni, ktorých som počúval a cítil som, že práve od nich som sa naučil úprimnosti v hudbe. Kenny Loggins je jedným z mojich najobľúbenejších skladateľov… Myslím, že jedným z najkrajších momentov bolo, keď som si uvedomil, aký bol Michael McDonald úžasný. Mal toľko nápadov a toľko toho, čo ponúknuť. Pre neho bola skladba humorná, a zároveň seriózna. Povedal, že Show You The Way je niečo ako vpád do zajačej nory, ktorá vás vezme na úplne iné miesto,“ povedal Thundercat pre portál Red Bull Music Academy Daily.

Okrem svojich idol sa na nahrávke podieľalo aj niekoľko jeho súčasníkov. Drunk tak bude obsahovať hlasy od speváka Pharrella Williamsa, pravidelne spolupracujúceho Kendricka Lamara či rapera Wiza Khalifu, no pripojí sa aj saxofonista Kamasi Washington alebo hudobník Flying Lotus. Štúdiovka pozostávajúca z 23 skladieb dostane aj svoju štvorvinylovú verziu s fotografiami od Eddieho Alcazara a dizajnu z dielne Zacka Foxa. Podľa 32-ročného multiinštrumentalistu by mala vziať poslucháča do tajov „niekedy vtipnej a často aj temnej mysle“.

Zatiaľ nepočutý materiál podporí Thundercat celosvetovým turné, v rámci ktorého príde aj na Slovensko. Projekt City Sounds of Bratislava vám hudobného virtuóza prinesie do bratislavského Ateliéru Babylon už 3. apríla 2017. Slovenská zastávka bude pritom súčasťou viac ako 40-termínovej koncertnej šnúry vo viacerých metropolách sveta.

Info: https://www.facebook.com/login/?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcsbratislava%2F

Event: https://www.facebook.com/events/223223471449714/

Tickets: https://www.ticketportal.sk/event/THUNDERCAT?idpartner=154

Zoznam skladieb albumu Drunk:

1. Rabbot Ho

2. Captain Stupido

3. Uh Uh

4. Bus In These Streets

5. A Fan’s Mail (Tron Song Suite II)

6. Lava Lamp

7. Jethro

8. Day & Night

09. Show You The Way (feat. Michael McDonald & Kenny Loggins)

10. Walk On By (feat. Kendrick Lamar)

11. Blackkk

12. Tokyo

13. Jameel’s Space Ride

14. Friend Zone

15. Them Changes

16. Where I’m Going

17. Drink Dat (feat. Wiz Khalifa)

18. Inferno

19. I Am Crazy

20. 3AM

21. Drunk

22. The Turn Down (feat. Pharrell)

23. DUI

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia