Vysoká škola sv. Alžbety sa chce začleniť medzi univerzity

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 28. januára (WebNoviny.sk) – Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce svätej Alžbety v Bratislave sa chce začleniť medzi univerzitné vysoké školy. Vyplýva to z návrhu, ktorý ministerstvo školstva na žiadosť školy predložilo na pripomienkové konanie. Rezort pritom odporúča vláde, aby začlenenie školy medzi univerzity schválila.

Súkromná vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave v súčasnosti nie je začlenenou medzi univerzitné vysoké školy. Akreditačná komisia však na 88. zasadnutí v auguste 2015 v hodnotiacej správe komplexnej akreditácie činností vysokej školy odporučila túto školu medzi univerzitné vysoké školy začleniť.

Ak vysoká škola spĺňa podľa vyjadrenia Akreditačnej komisie na základe komplexnej akreditácie činností vysokej školy podmienky, môže podľa zákona o vysokých školách požiadať ministerstvo o začlenenie medzi univerzitné vysoké školy. Práve na základe žiadosti školy teraz ministerstvo predkladá vláde návrh zákona, ktorým sa škola má začleniť medzi univerzitné vysoké školy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce Sv. Alžbety