Gladiátori zdolali UMB 6:4, rozhodol úvod stretnutia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: EUHL

BRATISLAVA 1. februára (WBN/PR) – Trenčianski Gladiátori mali študentom z UMB čo vracať, keďže na ich pôde prehrali 4:5. Hneď v prvých 7 minútach dokázali trikrát gólovo udrieť, naopak bravúrnymi zákrokmi sa predviedol brankár Babják. Napriek tomu, že Bystričania vyhrali v pomer striel 42:31, z konečného víťazstva a troch bodov sa napokon tešili Gladiátori.

Gladiators Trenčín – UMB Banská Bystrica 6:4 (3:0, 0:1, 3:3)

Góly a asistencie: 3. Schaffer (Okuliar, Varga), 5. Zemko (Broska), 7. Vaněk (Varga, Cíger), 41. Okuliar (Feranec), 50. Zemko (Okuliar), 57. Vaněk (Cíger) – 40. Mendel (Mančák, Koch), 42. Mančák, 54. Málus (Rajčan, Koch)

Vylúčení: 4:3 na dve minúty, navyše Ružička (GLA) 5+DKZ a 10min za hrubosť, P. Jurenka (GLA) 5+DKZ za hrubosť + TH za nešportové správanie, T. Jurenka (GLA) 5+DKZ za hrubosť, Porubský (GLA) 10min za nešportové správanie, Tenkel (UMB) 5+DKZ a 10min za hrubosť, Knut (UMB) 5+DKZ za hrubosť, Kamzík (UMB) 5+DKZ za hrubosť, presilové hry: 1:1, oslabenia: 2:0, počet striel: 31:42

Rozhodovali: M. Krist – A. Jurčiak, M. Krajčík

Gladiators Trenčín: Babják – Broska, Buliš, Cíger, Feranec, P. Jurenka, T. Jurenka, Okuliar, Porubský, Ružička, Schaffer, Šulík, Vaněk, Varga, Zemko

UMB Banská Bystrica: Likavčan – Indrych, Kasanický, Žáčik, Akantis, Kováčik, Knut, Rajčan, Mendel, Primus, Mančák, Janečko, Studený, Koch, Málus, Tenkel, Kamzík

Domáci odštartovali zápas svižnou hrou, keď už v 3. minúte vyslal spoza kruhov puk Schaffer a ten prepadol za Likavčana. Študenti z UMB sa mohli postarať o rýchle vyrovnanie, keďže na trestnú lavicu bol za seknutie vyslaný Šulík, avšak namiesto toho inkasovali – spomedzi kruhov vypálil Zemko. Na začiatku 7. minúty udreli Gladiátori po tretí raz, tento raz prekonal Likavčana Vaněk. Bystričan Mančák chcel znížiť trenčiansky náskok, najskôr sa predral dopredu individuálne, neskôr narobil Babjákovi starosti aj dorážkami. I zvyšní hráči hosťujúceho celku väčšmi dobiedzali, no väčšiu gólovú šancu si vybojovať nedokázali. Dobre to však myslela dvojica Kováčik – Primus, druhý menovaný bol ale pred bránkou pokrytý, a tak nedokázal zakončiť podľa predstáv. UMB svoj tlak zvýšila počes Zemkovho vylúčenia, Kamzík strieľal z otočky – no len presne do Babjákových betónov.

Študenti z UMB sa do svojho súpera na začiatku druhého dejstva poriadne zahryzli, čomu prispela i presilová hra. Mančák to vyskúšal z tesnej blízkosti, v obrovskej šanci bol i o niekoľko minút, keď sa mu podarilo dostať do brejku – strelu spomedzi kruhov nasmeroval však presne na Babjáka. Hostia svoj tlak zvýšili, no domáci gólman stále odolával. Po chybe Petra Jurenku v obrannom pásme sa k puku dostal Akantis, no jeho strela sprava skončila opäť len v lapačke. Bystrická dravosť priniesla svoje ovocie až 33 sekúnd pred koncom stredného dejstva, keď sprava prekonal Babjáka Mendel.

Začiatok záverečnej tretiny vyšiel domácim podľa predstav, už v 41. minúte sa im zásluhou Okuliara podarilo zvýšiť na 4:1. Štvrtý inkasovaný gól ale hostí nepoložil, ba práve naopak – v priebehu niekoľkých sekúnd dokázali znížiť na 4:3, keď najskôr bol presný Mančák a potom Indrych. Dravý hokej pokračoval, Indrych to skúšal tento raz sprava. Zápas spestrila osobná šarvátka medzi Ružičkom a Tenklom, po ktorej obaja hráči odišli do šatní. Domáci si vyslúžili presilovú hru o dvoch hráčov, počas ktorej sa podarilo skórovať Zemkovi a tlak domácich pokračoval. Namiesto boja o víťazstvo však nasledovalo hneď niekoľko bitiek a výmen názorov; z čoho vznikla pre UMB presilová hra o 2 hráčov. Tú hostia využili pomerne rýchlo, v 54. minúte znížil Málus na 5:4. Počas oslabenia však zahviezdil Vaněk, stav upravil na 6:4 a ten sa už do konca stretnutia nemenil. Avšak za azda najväčšiu hviezdu stretnutia možno označiť domáceho gólmana Martina Babjáka, ktorý počas celého zápasu predvádzal okulahodiace zákroky.

autor: Janka Danková

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie EUHL The European University Hockey League