Začína štvrtý ročník turnaja Gazprom FOOTBALL FOR FRIENDSHIP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Gazprom, plyn
Foto: ilustračné, SITA/AP.

BRATISLAVA 24. marca (WBN/PR) – Spoločnosť Gazprom, oficiálny partner Ligy majstrov UEFA, dnes oficiálne oznámila začiatok štvrtého ročníka mládežníckeho futbalového turnaja FOOTBALL FOR FRIENDSHIP.

Turnaj každým rokom rastie a rozširuje svoju geografickú pôsobnosť. Tento rok sa pripoja mladí hráči z Afriky a Južnej Ameriky, ale rovnako porastie účasť hráčov z Ázie. V porovnaní s minulým rokom sa počet zúčastnených tímov rozšíril z 24 krajín na 32, čo je až štyrikrát viac v porovnaní s úvodným ročníkom.

Tento rok sa turnaja zúčastnia hráči z krajín ako: Alžírsko, Argentína, Arménsko, Rakúsko, Azerbajdžan, Bielorusko, Belgicko, Brazília, Bulharsko, Čína, Chorvátsko, Česká republika, Francúzsko, Nemecko, Maďarsko, Taliansko, Japonsko, Kazachstan, Kirgistan, Holandsko, Poľsko, Rusko, Srbsko, Slovenská republika, Slovinsko, Španielsko, Švajčiarsko, Sýria, Turecko, Ukrajina, Spojené kráľovstvo a Vietnam.

Podujatie každoročne sprevádzajú sprievodné aktivity: 25. apríla budú všetky zúčastnené krajiny súčasťou Medzinárodného dňa futbalu a priateľstva a 27. – 28. mája sa účastníci stretnú na hlavnom futbalovom turnaji a medzinárodnom detskom fóre FOOTBALL FOR FRIENDSHIP v Miláne. Kľúčovou časťou turnaja je udeľovanie špeciálnej trofeje, tzv. Pohára deviatich hodnôt, sa udeľuje profesionálnemu futbalovému klubu, ktorý ukázal najväčšiu oddanosť deviatim hodnotám FOOTBALL OF FRIENDSHIP. Na záver podujatia navštívia všetci zúčastnení finálový zápas Ligy majstrov na štadióne Giuseppe Meazza (San Siro).

„Počet účastníkov medzinárodného turnaja FOOTBALL FOR FRIENDSHIP rastie každým rokom. Tento ročník môžeme smelo nazývať medzinárodným, pretože sa ho po prvýkrát zúčastňujú mladí futbalisti zo západnej pologule. Turnaj dáva mladým hráčom, ktorí zastupujú rôzne kultúry a hodnoty, možnosť naučiť sa rozumieť a rešpektovať iných navzdory všemožným rozdielom,“ povedal Alexey Miller, predseda riadiaceho výboru spoločnosti Gazprom.

„Pohár deviatich hodnôt udeľovaný účastníkmi projektu FOOTBALL FOR FRIENDSHIP zobrazuje mladého futbalistu, ktorý drží v rukách Zem v tvare futbalovej lopty. Ide o skutočný symbol, predstavujúci myšlienky a hodnoty futbalu hodné šírenia medzi mladými futbalistami,“ vyzdvihol globálny ambasádor projektu F4F Franz Beckenbauer.

„Som veľmi šťastný, že môžeme byť spolu s kamarátmi súčasťou turnaja FOOTBALL FOR FRIENDSHIP. Stretneme našich rovesníkov z rôznych krajín a budeme sa rozprávať o dôležitých veciach. Verím, že môžeme zmeniť svet a spraviť ho lepším,“ hovorí mladí futbalista zo Sýrie, Maher Shaabo.

Základné informácie

Medzinárodný CSR projekt FOOTBALL FOR FRIENDSHIP sa koná ako súčasť globálneho spoločenského programu Gazprom pre deti. Cieľom tohto projektu je rozvíjať futbal medzi mládežou, presadzovať toleranciu a priateľstvo medzi deťmi z rôznych krajín. Základné hodnoty, ktoré účastníci podporujú a presadzujú, sú priateľstvo, rovnosť, férovosť, zdravie, mier, odhodlanie, víťazstvo, tradície a česť.

Hlavným podujatím projektu je medzinárodný mládežnícky turnaj FOOTBALL FOR FRIENDSHIP, ktorý spája hráčov vo veku 12-14 rokov z vedúcich mládežníckych futbalových klubov. Hlavné hodnoty projektu navrhli mladí delegáti z ôsmych európskych krajín počas prvého fóra, ktoré sa konalo 25. mája 2013 v Londýne.

Pohár deviatich hodnôt je cena v rámci programu FOOTBALL FOR FRIENDSHIP, ktorá sa každoročne odovzdáva počas medzinárodného mládežníckeho turnaja F4F. Pohár sa udeľuje profesionálnemu futbalovému klubu, ktorý ukázal najväčšiu oddanosť deviatim hodnotám FOOTBALL OF FRIENDSHIP. Víťazný klub vyberajú účastníci program F4F, ktorí sú zároveň ambasádormi a držiteľmi základných hodnôt turnaja.

Počas turnaja FOOTBALL FOR FRIENDSHIP majú mladí futbalisti príležitosť komunikovať s rovesníkmi z iných krajín ako aj so slávnymi športovcami a umelcami. Po turnaji všetci účastníci tradične navštívia finále Ligy majstrov UEFA.

Gazprom je globálna energetická spoločnosť. Hlavné oblasti jej podnikania zahŕňajú geologický prieskum, výrobu, prepravu, skladovanie, spracovanie a predaj plynu, plynného kondenzátu a ropy, predaj plynu ako pohonnej hmoty pre automobily ako aj výroba a predaj tepla a elektrickej energie. Spoločnosť Gazprom pôsobí najmä na území Ruska, ale aj v Afrike, na Strednom východe, v Európe, v Latinskej Amerike a vo veľkej časti Ázie.

Gazprom drží najväčšie zásoby zemného plynu na svete. Plynom zásobuje obyvateľov Ruska a zákazníkov vo viac ako 30 krajinách. Gazprom patrí medzi štyroch ruských producentov ropy a má popredné postavenie medzi svetovými výrobcami tepelnej energie.

Okrem aktívneho rozvíjania podnikania Gazprom venuje veľkú pozornosť aj spoločenským projektom. Spoločnosť podporuje najmä športové organizácie a ruské aj medzinárodné podujatia. Gazprom je oficiálnym partnerom Ligy majstrov UEFA, podporuje Super pohár UEFA ako aj mnoho celosvetovo slávnych futbalových klubov — je sponzorom nemeckého klubu Schalke 04, anglického klubu Chelsea a srbského klubu Crvena Zvezda.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Gazprom