ŠKODA vyrobila milión automobilov ŠKODA Octavia 3. generácie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: ŠKODA

BRATISLAVA 29. marca (WBN/PR) – ŠKODA AUTO vyrobila milión automobilov ŠKODA Octavia tretej generácie. Jubilejný automobil zišiel z linky v hlavnom výrobnom závode spoločnosti ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi. Od uvedenia modelu v roku 1996 vyrobila česká automobilka celkovo päť miliónov automobilov radu Octavia.

Je to vôbec najúspešnejší model značky ŠKODA a býva označovaný za Srdce značky – ŠKODA Octavia. Teraz zišiel z linky v hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi jubilejný automobil Octavia Scout vo farbe biela Moon. Jeden milión automobilov radu ŠKODA Octavia tretej generácie podčiarkuje úspech modelu na trhu. Octavia definuje nové meradlá vo svojej triede a je najväčšou, najpraktickejšou, najbezpečnejšou a najkomfortnejšou Octaviou všetkých čias. Viac než ktorýkoľvek iný model značky ŠKODA symbolizuje Octavia razantný vzostup značky v minulých dvoch desaťročiach. Od roku 1996 bolo vyrobených celkom päť miliónov automobilov radu ŠKODA Octavia.

ŠKODA Octavia tretej generácie je všestrannejšia než kedykoľvek predtým. Vo verzii liftback aj kombi je k dispozícii ako s pohonom predných kolies, tak s pohonom všetkých kolies. ŠKODA Octavia RS je najrýchlejšou sériovou Octaviou všetkých čias. V roku 2014 debutovala ŠKODA Octavia G-TEC s pohonom na zemný plyn aj ŠKODA Octavia Scout s cenenými kvalitami mimo spevnenej cesty. V Európe je okrem toho v ponuke aj exkluzívne prevedenie ŠKODA Octavia L&K.

Vďaka širokej ponuke prevedenia a vynikajúcim vlastnostiam sa Octavia na všetkých trhoch prejavila ako zásah do čierneho. Bestseller značky ŠKODA oceňuje aj odborná verejnosť. V minulých rokoch tento automobil získal viac ako 50 cien v tuzemsku aj v zahraničí, okrem toho model vyhral v rade porovnávacích testov.

Tretia generácia modelu Octavia bola na trh uvedená v roku 2013. Väčšinu z modelov radu Octavia vyrába ŠKODA AUTO vo svojom hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi. Okrem Českej republiky schádza ŠKODA Octavia aj z výrobných liniek v Číne, Rusku, Indii a Kazachstane. Dôležitú úlohu pre model Octavia aj značku ŠKODA hrá najväčší samostatný trh – Čína, na ktorý bola aktuálna ŠKODA Octavia uvedená v máji 2014. Od tej doby sa tento kompaktný automobil vyrába v závode spoločnosti SAIC Volkswagen v Ning-po.

Len v roku 2015 bolo na celom svete dodaných zákazníkom 432 300 automobilov modelového radu Octavia, to je o 11 % viac ako v predchádzajúcom roku. Za prvé dva mesiace tohto roka dodala ŠKODA svojim zákazníkom 70 500 automobilov radu Octavia.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Škoda Auto