EUHL vyhodnotila uplynulý ročník, najproduktívnejší Hučko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: EUHL

BRATISLAVA 26. apríla (WBN/PR) – EUHL (Európska univerzitná hokejová liga) má za sebou 3. ročník, z majstrovskej trofeje sa tešia hráči – študenti z UK Praha. Okrem kolektívneho úspechu budú však ocenení i jednotlivci z celej súťaže, ktorí počas sezóny vyčnievali svojím štýlom, bojovnosťou, aktivitou. Asociácia (EUHA), ktorá je riadiacim orgánom súťaže, vyhlásila víťazov jednotlivých kategórií – od All Stars, najlepšieho trénera, manažéra, až po členov mediálnych tímov, ktorí sa najväčšmi zaslúžili o rozvoj súťaže v mediálnej sfére.

Prestížny galavečer, na ktorom budú jednotlivým víťazom odovzdané ocenenia, sa uskutoční v máji, no mená tých najlepších sú už známe. EUHA vyhlásila hneď niekoľko kategórií, v rámci ktorých budú ocenení tí najlepší z celej ligy, teda zo štyroch účastníckych krajín (Slovensko, Česká Republika, Rakúsko, Poľsko). V All Stars, teda v elitnej ligovej formácii, ktorá vzišla na základ hráčskych výkonov v základnej časti, si svoje miesto vybojoval brankár Aleš Příhoda, ktorý si obliekal dres mužstva Technika Praha – teda ligového nováčika a súčasne odchytal aj stretnutie proti americkému výberu ACHA. Za najlepších obrancov sú vyhlásení Filip Kandra (UMB Banská Bystrica) a Nikolas Ketner (Paneuropa Kings), spomedzi útočníkov sú vybraní Petr Vaněk (Gladiators Trenčín), Alexander Alimov (PPWSZ Podhale Nowy Targ) a Petr Hučko (UK Praha).

V slovenskom hlavnom meste nájdeme víťazov ďalších troch kategórii – svojím celosezónnym prístupom a prácou si vybojoval ocenenie pre najlepšieho manažéra Jozef Snopek (HK Slávia STU Bratislava), za najlepšieho trénera je vyhlásený Ľudovít Jurinyi (Paneuropa Kings), ktorému sa so svojím tímom podarilo prebojovať až do samotného finále. Práve jeho zverenec Boris Jankovský si svojou hrou vyslúžil ocenenie pre najužitočnejšieho hráča play-off a ďalší účastník veľkolepého finále, kapitán UK Praha Petr Hučko, sa stal najproduktívnejším hráčom počas celej sezóny – v 21 zápasoch sa mu podarilo získať 49 kanadských bodov (19+30).

Okrem hráčov, trénera a manažéra, sú vyhlásení tiež členovia realizačných, resp. mediálnych tímov, ktorí sa najväčšmi podieľali na propagácií EUHL na nadnárodnej úrovni. Cena pre najlepšieho novinára patrí Věre Novotnej (Akademici Plzeň), ktorá hoci figuruje v plzenskom tíme prvý rok, jej mediálne výstupy sa dostali do popredných českých médii v elektronickej či printovej podobe, a taktiež sa vo veľkom podieľala na propagácii medzinárodných zápasov EUHL vs. ACHA. Víťazkou v rámci kategórie „mediálny rozvoj EUHL“ je Janka Danková (Gladiators Trenčín, EUHA), ktorá sa nepodieľala len na propagácii svojho mužstva, ale tiež ligy ako takej, o čom svedčí skutočnosť, že jej mediálne výstupy sa objavujú aj v nadnárodných magazínoch.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie EUHL The European University Hockey League