Szilárd Németh a mladí Slovanisti na ceste do Milána

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 18. mája (WBN/PR) – Mladí futbalisti ŠK Slovan do 13 rokov v pondelok pod vedením trénera Szilárda Németha absolvovali prípravný tréning pred turnajom v Miláne. Ide o súčasť intenzívnej prípravy na medzinárodný futbalový turnaj FOOTBALL FOR FRIENDSHIP, na ktorom sa koncom mája okrem mladých futbalistov z Bratislavy predstavia aj mládežnícke tímy svetových futbalových gigantov.

Turnaja sa každoročne zúčastňujú mládežnícke tímy ako FC Chelsea, Galatasaray Istanbul, FC Lazio, Schalke 04 alebo Sparta Praha. Ročník 2016 už pre mladých futbalistov ŠK Slovan nebude premiérový. Turnaja sa totiž zúčastnili po prvý krát minulý rok a dotiahli to až do štvrťfinále. Druhý ročník turnaja privíta futbalistov z 32 krajín, a tak mladí Slovanisti intenzívne trénujú, aby čo najlepšie obstáli v silnej konkurencii.

„Je to veľmi kvalitný ročník. Keď chlapci budú na sebe pracovať a uvedomia si, čo pre futbal treba urobiť, dotiahnu to naozaj ďaleko. Bude to náročný turnaj a preto robíme všetko preto, aby sme dosiahli čo najlepší výsledok. Chalani sú nabudení a tešia sa na zápasy proti tímom ako Chelsea či Lazio“, hovorí tréner U13, Szilárd Németh.

Nádejné talenty prišli na tréning podporiť aj hviezdy Á-tímu ŠK Slovan. „Chalanom držíme všetci palce, je to skvelá príležitosť zažiť pravú turnajovú atmosféru. Možno raz budú súčasťou Ligy majstrov aj na veľkom trávniku,“ dopĺňa Tamás Priskin.

„Veľmi sa teším, že som dostal šancu zúčastniť sa turnaja FOOTBALL FOR FRIENDSHIP a vidieť finále Ligy majstrov. To sa skutočne nepodarí každému. Bude to pre mňa životný zážitok. S chalanmi zo Slovanu tvoríme super tím. Sme dobrí kamaráti, ktorí majú jedno spoločné – milujeme futbal. Verím, že sa nám podarí v Miláne dosiahnuť dobrý výsledok,“ hovorí Maxim Bodnár, mladý hráč ŠK Slovan.

Football for Friendship

Medzinárodný CSR projekt sa koná ako súčasť globálneho spoločenského programu Gazprom pre deti. Cieľom tohto projektu je rozvíjať futbal medzi mládežou, presadzovať toleranciu a priateľstvo medzi deťmi z rôznych krajín. Počas turnaja majú mladí futbalisti príležitosť komunikovať s rovesníkmi z iných krajín ako aj so slávnymi športovcami. Po turnaji všetci účastníci tradične navštívia finále Ligy majstrov UEFA. Globálnym ambasádorom projektu je svetoznáma futbalová hviezda Franz Beckenbauer.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Franz BeckenbauerSzilárd Németh