Taliansko – romantická krajina snov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

Na vlastnej koži totiž môžete zažiť atmosféru, ktorá v tomto pulzujúcom meste vládne pevnou rukou. Mestom sa prelínajú romantické zákutia, ktoré môžete objavovať napríklad aj na čarokrásnej gondole. Sprevádzať vás pritom môžu skúsení gondoliéri. Každý zážitok nás obohacuje a ak chcete vidieť jedno z najromantickejších miest sveta, Benátky sú pre vás to pravé!

Čo vás v Benátkach čaká a neminie?

Dnes sme pre vás vybrali tri úžasné zľavy, ktoré spája jedno – výlet do Benátok.V tom prvom vás čaká večerný odchod zo Slovenska, a to priamo do prístavu Punta Sabbioni. Z neho sa v ranných hodinách presuniete romantickou loďkou priamo do mesta Benátky. K dispozícii vám bude prehliadka mesta so skúseným sprievodcom, ktorý vás bude sprevádzať tými najkrajšími miestami celého mesta. Pozriete si pamiatky ako Dóžov palác, Most Rialto, námestie sv. Marka s katedrálou, a mnoho iných. Ženy očarí miesto, v ktorom kedysi pôsobil milovník žien Casanova. Pestrofarebná história tu srší z každého jedného miesta a vy tak neustále objavujete nové zážitky na každom kroku. Navyše máte možnosť Benátky navštíviť počas svetoznámeho karnevalu, kde zistíte, ako vyzerajú najkrajšie masky sveta! Temperament by sa tu totiž počas karnevalu dal doslova krájať. Ak budete chcieť, počas dňa vás náš sprievodca môže vziať aj na sklársky ostrov Murano. Špecialitkou je aj výlet na čipkársky ostrov Burano. Kto chce krátky výlet plný zážitkov, toto je verzia preňho!

Foto: Cestovná kancelária DAKA

Zájazd po najromantickejších talianskych mestách

Ďalším v poradí jeexkluzívny výlet po najznámejších talianskych romantických mestách. Hneď druhý deň výletu strávite v nádhernom meste plnom histórie – v Benátkach. Čakajú vás tu romantické zákutia, gondoly, západy slnka v benátskych parkoch, môžete sa prechádzať po stopách slávneho Casanovu, pozriete si aj Baziliku Svätého Marka a nádherné rovnomenné námestie. Neprehliadnite ani Dóžov palác, slávny Most vzdychov, most Rialto, budova Kampanila… Je tu toho tak veľa, že prechádzkou sa určite príjemne unavíte.

Foto: Cestovná kancelária DAKA

Tretí deň vás čaká exkluzívny výlet do krásneho mesta Verona. Patrí k najromantickejším mestám Talianska, a často sa prezýva aj mesto Rómea a Júlie. William Shakespeare si ho totiž vybral ako miesto deja svojej najznámejšej hry. Nachádza sa tu napr. najväčší amfiteáter sveta, Arena di Verona, ktorý nájdete na námestí Piazza Bra. Je to pritom druhý najväčší operný dom v Taliansku.

Foto: Cestovná kancelária DAKA

Nádherný výhľad na mesto vám poskytne most Ponte Scaligero, na ktorom môžete absolvovať pútavú prechádzku.

Foto: Cestovná kancelária DAKA

Štyri dni v Benátkach

Chcete stráviť krásny výlet nielen po Benátkach a milujete ostrovy? Potom je tento výlet presne pre vás. Vziať rodinu a vyraziť môžete takmer okamžite! Čakajú vás totiž momenty plné západov slnka a všadeprítomnej vody. Hneď po príchode luxusným autobusom vyrazíte na romantický ostrov Burano, ktorý sa pýši živými farbami domov a výrobou čipky. Torcello je zase ostrov plný architektonických skvostov. Ide pritom o historicky prvú usadlosť v benátskej lagúne. Murano je posledným z ostrovov, ktoré počas výletu navštívite. Vyrába sa tu krásne muránske sklo. Výlet obsahuje aj exkurziu v továrni na výrobu skla a dozviete sa tak, ako pracujú fúkači skla. Po výlete po týchto troch ostrovoch sa presuniete do romantických Benátok, kde dostanete možnosť vychutnať si všetky jej zákutia. A viete, ako zakončíte tento skvelý výlet? Kúpaním v jednom z najlepších aquaparkov v Taliansku – Aqualandia Lido di Jesolo.

Foto: Cestovná kancelária DAKA
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe William Shakespeare