Staňte sa odborníkom na dekantáciu vína!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V.jpg

Bratislava, 19.5.2017 ( WBN/PR ) – Vitarian.sk prichádza s ďalším novátorským prístrojom, tento raz udávajúc trendy v oblasti vinárstva a someliérstva. Ako prvý na slovenskom trhu prináša inteligentný dekantér iSommelier, ktorý dokáže skrátiť dobu dekantácie z hodín na minúty.

Ak chcete z vína vyťažiť maximum, nezamýšľajte sa iba nad lokalitou jeho produkcie, dobou fermentácie hrozna, sudmi, v ktorých dozrieva či samotnou značkou, ale zvažujte i potrebnú dobu dekantácie. Práve tá patrí k parametrom, ktoré dokážu pretvoriť zlé vína na dobré a dobré na výborné.

Vďaka kvalitnému prevzdušneniu vína zjemníte chuť mladých trieslovín aj pikantnejších kyselín, a tak umocníte dokonalý pôžitok pri vychutnávaní vína.

„Vyťažený moderný človek má však na správnu dekantáciu len zriedka čas. Často sa navyše objavia nenahlásení hostia, ktorí sa nezdržia dlho, a tak víno bežným spôsobom počas návštevy dekantovať nestihnete,“ konštatuje milovník dobrých vín a zakladateľ portálu www.vitarian.sk Andrej Maťko.

Dekantér iSommelier urýchli dobu dekantácie a skvalitní ju doposiaľ nevídaným spôsobom, za pomoci purifikovaného kyslíka zbaveného všetkých prachových častíc a pachov z okolia. Tento bezkonkurenčný systém dekantácie prečisťuje víno 90 % koncentrovaným kyslíkom, ktorý radikálne skracuje dobu dekantácie.

Každého chuťové bunky sú originálne a iSommelier sa im dokáže prispôsobiť. Potrebujete na dekantáciu svojho obľúbeného vína 30 sekúnd, 45 sekúnd alebo minútu? Experimentovanie s vlastnými vínami vás dovedie k tej najlepšej chuti a aróme, ktorá vyhovuje práve vašim chuťovým bunkám.

Ba čo viac, vo vínach dekantovaných v iSommelierovi nezostanú žiadne stopy po metanole ani po oxide siričitom. To znamená, že zatiaľ čo sa zvyšujú jeho pozitívne zdravotné účinky, možné negatíva značne klesajú. Znížený čas, zvýšená kvalita a plná chuť nerušená pachmi z okolia, ktorú iSommelier domácim somelierom zabezpečuje, predstavuje skutočnú revolúciu v oblasti vinárstva.

„Dobré červené vína potrebujú vzduch. Prevzdušnenie vína však môže trvať dlho. S dekantérom iSommelier ste trendoví a rýchli. Výsledok je veľkolepý: chuť je úžasne jemná a vyvážená. Čas dekantácie čistým kyslíkom sa zrýchli z dvoch hodín na dve minúty. S aplikáciou iFavine sa dozviete, aké časy dekantácie odporúčajú svetoví someliéri,“ vysvetluje Kristína Kováčiková, hlavná someliérka v Grand Hoteli River Park.

Viac informácii na: www.dekanter.sk

V1.jpg
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať