Študent si financuje štúdium jedením, zarobil 13-tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: SITA/AP

Študent univerzity v americkom Wisconsine si s pôžičkami na vysokoškolské štúdium hlavu neláme. Finančnú záchranu našiel v netypickom „športe“ – v súťažnom jedení. Za necelé dva roky si plnením žalúdka stihol zarobiť vyše 13-tisíc eur.

Bez názvu
Foto: SITA/AP

Eric Dahl, ktorý študuje počítačovú techniku, sa nedávno zaradil na tretie miesto svetového rebríčka All Pro Eating sledujúceho najlepších „jedákov“ v súťažných disciplínach na celom svete. So súťažným jedením pritom začal len v roku 2011, keď si v obľúbenej reštaurácii Big Red Steakhouse v Madisone všimol chutnú výzvu – zákazníci, ktorí dokázali zjesť 1,3-kilogramový sendvič so syrom a biftekom do 10 minút, nemuseli platiť účet. Hladný študent výzvu zvládol za 5 minút a 50 sekúnd.

„Týmto sa to všetko začalo. Dnes jem pre svoje vzdelanie. Pomáha mi to dostať sa ďalej,“ uviedol Dahl, ktorý začal aktívne vyhľadávať súťaže v jedení. Prvú finančnú výhru v hodnote 250 dolárov si na účet zapísal o pár týždňov neskôr, keď v Mineapolise dokázal zhltnúť deväť bravčových sendvičov za šesť minút.

Študent prezradil, že súťaže v jedení mu občas pripomínajú zápasy vo wrestlingu. „Naozaj ma to naštartuje, keď ma dav povzbudzuje. S ostatnými súťažiacimi sa priatelím, ale keď som na pódiu, priateľov nepoznám,“ smeje sa Dahl.

Budúci informatik priznáva, že jeho rodičia zo spôsobu, ako si financuje štúdium, zo začiatku radosť nemali. Obávali sa, že nezdravé stravovanie z ich syna urobí obézneho človeka s mnohými zdravotnými problémami. Bývalý atlét sa však udržiava vo forme. Dvakrát týždenne posilňuje v telocvični, každý deň behá a často si zahrá i futbal alebo hokej. Vďaka tomu si od začiatku súťaženia v jedení dokázal pri výške 190 cm udržať nezmenenú váhu 98 kg.

Na tanieri mu nechýba veľa zeleniny a žalúdok si rozťahuje aj jedením 4,5 kg kapusty alebo brokolice denne, ktoré dopĺňa množstvom vody. Jeho úspechy na sociálnych sieťach sleduje vyše dvetisíc fanúšikov.

Dahl investuje všetky zarobené peniaze do štúdia, ktoré ukončí už v decembri. Momentálne sa pripravuje na národnú súťaž v rýchlostnom jedení pizze, ktorá víťazovi sľubuje odmenu tisíc dolárov. Či sa súťažnému jedeniu bude venovať aj po získaní titulu, Dahl zatiaľ netuší.

http://host.madison.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať