Požiare zničili viac ako 100 obydlí v Austrálii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Požiar
S požiarom, ktorý sa na ploche približne 2200 hektárov rozhorel pred týždňom pozdĺž malebnými scenériami známej cesty Great Ocean Road, bojovalo 150 hasičov a 18 lietadiel a vrtuľníkov. Foto: David Crosling/AAP Via AP

SYDNEY 26. decembra (WebNoviny.sk) – Požiare na juhovýchode Austrálie zničili viac ako 100 obydlí, ale vďaka včasnej evakuácii miestneho obyvateľstva a turistov z ohrozených oblastí si nevyžiadali obete na životoch ani zranenia. Informovala o tom dnes agentúra DPA. „Teraz je jasné, aký horúci, premenlivý a intenzívny ten požiar bol, keď sa oheň dostal až k pobrežiu,“ uviedol premiér austrálskeho štátu Victoria Daniel Andrews.

V mestečku Wye River ležiacom 155 kilometrov západne od Melbourne zničili požiare 85 domov a ďalších 18 príbytkov vyhorelo v susednej dedine Separation Creek. Obe lokality boli včas evakuované, takže oheň v nich spôsobil len materiálne škody.

S požiarom, ktorý sa na ploche približne 2200 hektárov rozhorel pred týždňom pozdĺž malebnými scenériami známej cesty Great Ocean Road, bojovalo 150 hasičov a 18 lietadiel a vrtuľníkov. Napriek tomu, že požiar sa na väčšine miest zatiaľ podarilo dostať pod kontrolu, miestne úrady varujú, že oheň môže vzplanúť opäť pred koncom roka, keď sa očakáva horúce a veterné počasie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia