Egyptskí vojaci zastrelili na Sinaji dvoch militantov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bombový útok v Egypte
Neznámi útočníci pred budovou policajnej stanice odpálili auto naložené výbušninou, čo malo za následok jej čiastočné zrútenie. Foto: SITA/AP

Káhira 27. decembra (WebNoviny.sk) – Pri zásahoch príslušníkov egyptskej armády na severe Sinajského polostrova údajne zahynuli dva „teroristické živly“ a tretí utrpel zranenia. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie egyptských ozbrojených síl.

Hovorca egyptskej armády brigádny generál Muhammad Samír na svojom oficiálnom facebookovom profile uviedol, že k prvému incidentu došlo v meste Aríš, kde vojaci spustili paľbu na dvoch militantov unikajúcich na motocykli, pričom jedného z nich zabili a druhého zranili.

Druhý incident sa odohral neďaleko hory Halál, kde príslušníci egyptských ozbrojených síl prenasledovali a po krátkej prestrelke zabili ďalšieho militanta.

Na egyptskom Sinajskom polostrove sa 31. októbra zrútilo Ruské lietadlo Airbus A321 spoločnosti Metrojet s 224 osobami na palube, smerujúce z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu. Všetci pasažieri i členovia posádky zahynuli. Takmer všetky obete tragédie boli občanmi Ruskej federácie.

Rusko tvrdí, že pád lietadla spôsobil výbuch bomby, ktorú na jeho palubu umiestnili militanti z miestnej odnože extrémistickej organizácie Islamský štát(IS). Tí sa k zodpovednosti za tento útok napokon aj prihlásili.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia