Ľudia v Londýne cestovali zadarmo, zlyhali čítačky kariet

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Štrajk zamestnancov metra v Londýne
Londýnske cesty vo štvrtok 6. augusta zaplnili bicykle a autobusy. Štrajk zamestnancov metra skomplikoval Londýnčanom dopravu po meste. Foto: SITA/AP

Londýn 2. januára (WebNoviny.sk) – Tisíce obyvteľov a návštevníkov britskej metropoly sa dnes na sociálnych sieťach nadchýňali nečakaným „darčekom“ od londýnskeho dopravného podniku Transport for London (TfL), vďaka ktorému cestovali metrom, autobusmi, nadzemnou dráhou aj prímestskými vlakmi niekoľko hodín bezplatne. Dopravnému podniku totiž skolaboval systém čítačiek Oyster kariet, ktoré fungujú ako elektronická peňaženka, informovala BBC.

Podľa denníka Telegraph zamestnanci železnice a metra otvorili cestujúcim turnikety po tom, ako prestali fungovať čítačky, ktoré majú zaregistrovať začiatok a koniec každej cesty. Bezplatne sa dnes v Londýne cestovalo od 5. do 10. hodiny.

K technickej poruche došlo v deň, kedy stúpla cena cestovného v priemere o jedno percento. V jej dôsledku utrpel TfL zrejme straty z nezaplateného cestovného vo výške desiatok tisíc libier.

Tfl varoval cestujúcich, že niektorým cestujúcim, ktorí nastúpili do dopravy, keď čítačky nefungovali, bude po ukončení cesty, ak už čítačky fungovali, odrátané maximálne jazdné. Zaviazal sa však automaticky im ho začiatkom budúceho týždňa refundovať.

„Technický problém s čítačkami Oyster kariet z dnešného rána bol vyriešený…. Ospravedlňujeme sa za toto narušenie,“ citoval Telegraph hovorcu TfL. Problém sa nedotkol bankových bezkontaktných platobných kariet, ktoré fungovali normálne.

„V Londýne zlyhali čítačky Oyster kariet. Momentálne sa cestuje bezplatne. Choďte navštíviť svojich blízkych alebo hocikam,“ citovali noviny jeden z oznamov, ktoré sa ráno šírili na sociálnych sieťach.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia