Francúzi po nálete zničili výrobňu rakiet Islamského štátu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prenájom Gripenov sprevádzajú problémy, najväčším je cena
Ak by sa slovenská strana so Švédskom na prenájme stíhačiek dohodla, minister obrany ich dodanie neočakáva skôr ako v roku 2018. Foto: SITA/AP

Paríž/Washington 3. januára (WebNoviny.sk) – Francúzske vojenské lietadlá zničili v Sýrii objekt, ktorý extrémisti zo skupiny Islamský štát (IS) využívali na výrobu rakiet a skladovanie zbraní. Oznámilo to dnes francúzske ministerstvo obrany.

Terčom náletov z noci na dnes bola lokalita východne od mesta Aleppo, na ktorú lietadlá Rafale vystrelili rakety SCALP, dodalo ministerstvo podľa agentúry AP s tým, že francúzske letectvo konalo spolu so Spojenými štátmi vedenou koalíciou proti IS.

Koalícia medzitým oznámila, že USA a ich spojenci vykonali v sobotu v Iraku a v Sýrii 26 leteckých útokov proti IS, píše agentúra Reuters.

Jeden zo štyroch útokov v Sýrii zasiahol neďaleko mesta Manbidž južne od tureckej hranice „taktickú jednotku“ IS a zničil štyri budovy a jedno vozidlo militantov. V Iraku koalícia útočila na deviatich miestach, z toho pri siedmich útokoch neďaleko mesta Ramádí zničila koalícia päť vozidiel a tri budovy IS, zasiahla tiež dve guľometné posty a ďalšie pozície tejto skupiny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát