Kramný je vinný, za vraždu manželky a dcéry dostal 28 rokov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sudca sudy kladivko
Foto: ilustračné, Shutterstock

OSTRAVA 7. januára (WebNoviny.sk) – Krajský súd v Ostrave vo štvrtok odsúdil Petra Kramného na výnimočný trest 28 rokov väzenia so zvýšeným strážením za vraždu svojej manželky a dcéry v Egypte.

Ich príbuzným musí zaplatiť približne deväť miliónov českých korún. Informovali o tom spravodajské portály Novinky.cz a iDNES.cz. Obžalovaný vinu odmieta a je takmer isté, že kauzou sa bude zaoberať odvolací súd. Štátny zástupca (prokurátor) navrhol obžalovanému 30 rokov za mrežami.

Podľa sudkyne Renaty Gilovej bol Petrovi Kramnému dokázaný aj motív, a to skutočnosť, že sa mu manželka postupne odcudzila. „To uňho vyvolávalo pocit ukrivdenia a obavy z opustenia. To nechcel dopustiť a tieto obavy ho viedli k úvahám o radikálnom vyriešení situácie. To zahŕňalo aj úvahy o vlastnej samovražde, ku ktorej sa však neodhodlal. Nato si vykonštruoval príbeh o ich možnej otrave, čomu potom prispôsobil svoje ďalšie konanie,“ vyhlásila sudkyňa. Peter Kramný je vinný z dvojnásobnej vraždy, ako uviedla sudkyňa.

Podľa Gilovej ťažiskové sú znalecké posudky, predovšetkým lekárske a z odboru elektrotechniky. Trestnú činnosť obžalovanému dokázali, ale jeho obhajobu vyvrátil aj celý rad ďalších dôkazov, uviedla sudkyňa.

Súd nemá pochybnosti, že obžalovaný úmyselne usmrtil Moniku († 36) a Kláru († 8) Kramné v hotelovej izbe na dovolenke v egyptskom letovisku Hurghada. Smrť nastala podľa súdu tak, že obžalovaný ich vystavil účinkom elektrického prúdu, a to v časovom rozpätí od 22.00 h dňa 28. júla 2013 do večerných hodín 29. júla 2013 – hoci je možné, že obete boli mŕtve už okolo poludnia 29. júla.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Petr Kramný