Z násilností v Kolíne sú podozriví ľudia s migračným pozadím

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia v Kolíne použila proti demonštrantom vodné delá
Polícia v Kolíne nad Rýnom použila v sobotu vodné delá na rozohnanie účastníkov demonštrácie protiislamského hnutia Pegida (Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu). Demonštrácia hnutia súvisela so sériou krádeží a sexuálnych útokov, ku ktorým došlo v Kolíne nad Rýnom v noci na 1. januára. Obviňovaní sú z nich cudzinci, zväčša severoafrického a arabského pôvodu. Kolín bol v sobotu okrem demonštrácie zvolanej Pegidou aj dejiskom protidemonštrácie, ktorú zorganizovala iniciatíva Kolín proti pravičiarom. Kolín nad Rýnom, 9. január 2016. Foto: Oliver Berg/dpa via AP

DÜSSELDORF 11. januára (WebNoviny.sk) – Z takmer všetkých násilností v nemeckom Kolíne nad Rýnom počas silvestrovskej noci sú podozriví ľudia s migračným pozadím, vyhlásil v pondelok minister vnútra spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko Ralf Jäger. Medzi podozrivými sú podľa neho aj migranti, ktorí prišli do Nemecka v priebehu minulého roka.

Obrazom: Sobotňajšie protesty v Kolíne nad Rýnom

„Na základe výpovedí svedkov, správy kolínskej polície a popisu spolkovej polície to vyzerá tak, že za trestné činy boli takmer výhradne zodpovední ľudia s migračným pozadím,“ citovala Jägera agentúra Reuters. „Všetky príznaky poukazujú na to, že išlo o Severoafričanov a ľudí z arabského sveta… Na základe toho, čo momentálne vieme z vyšetrovania, sú medzi podozrivými žiadatelia o azyl, ktorí pricestovali v priebehu minulého roka,“ dodal Jäger.

Mnohé ženy pohybujúce sa počas silvestrovskej noci v okolí kolínskej železničnej stanice sa stali obeťami sexuálnych útokov a krádeží, ktoré podľa svedkov páchali muži cudzokrajného výzoru. Skupiny týchto násilníkov sa údajne vyčlenili z približne tisícového davu zhromaždeného v tejto časti Kolína nad Rýnom. Podobné útoky na ženy počas vítania nového roka hlásili aj z ďalších nemeckých miest.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia